Jelena Iszinbajeva visszavonul

Jelena Iszinbajeva visszavonul

Befejezte élsportolói pályafutását Jelena Iszinbajeva, az oroszok kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok, világcsúcstartó rúdugrója.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAMÉRT KATTINTSON!

A 34 éves atléta a riói ötkarikás játékok helyszínén, sajtótájékoztatón számolt be a döntéséről egy nappal azután, hogy Gyurta Dániellel, Britta Heidemann-nal és Szeug Min Rjuval együtt beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

„Nagyon boldog vagyok, hogy valóra váltottam az álmaimat, megnyertem minden lehetséges érmet, minden lehetséges címet, és a szurkolók szeretetét és bizalmát világszerte” – jelentette ki a rúdugró.

Iszinbajeva a brazíliai játékokon nem versenyezhetett, miután az orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség felfüggesztette az orosz szövetség tagságát, ami egyben azt is jelentette, hogy az ország atlétái nem indulhatnak nemzetközi versenyeken.

Az ezt firtató kérdésre a sportoló így reagált: „Meg fogok bocsátani a nemzetközi szövetségnek, s majd Isten ítélkezik felettük.”

Iszinbajeva 28 alkalommal javította meg a világrekordot, s ő volt az első nő, aki öt méter fölé jutott rúdugrásban. Világbajnokságon 2005-ben, 2007-ben és 2013-ban nyert, az athéni és a pekingi olimpián szintén aranyérmes volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »