Jegybanki luxus: feljelentést tettek

Jegybanki luxus: feljelentést tettek

Hivatali vesztegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést az Együtt – jelentette be Szigetvári Viktor. A baloldali kispárt elnöke szerint erkölcsileg elfogadhatatlan, hogy Patai Mihály, a bankszövetség elnökeként lakást biztosít Matolcsy Györgynek.

Szigetvári arra emlékeztetett, hogy 2004-ben a német jegybank elnöke azért mondott el, mert elfogadta, hogy néhány szállodai éjszakát kifizessen neki egy német bank. „Matolcsy György hetek, hónapok, nem tudjuk mennyi idő óta lakik Patai Mihálynak a lakásában. Ha ezt pénz nélkül fogadja el szívességként, akkor végképp törvénysértés, vesztegetés kísérlete ez a helyzet az Együtt álláspontja szerint, ha pedig csak piaci ár alatti áron, akkor pedig nyilvánvalóan a kedvezmény miatt törvénysértés ez” – jelentette ki az Együtt elnöke.

Tegnap derült ki, hogy a jegybank által felügyelt Unicredit Bank elnökének luxuslakását használja Matolcsy György. Az Országház utcai társasházban borospince, szauna, uszoda és edzőterem is jár a lakóknak – hasonló ingatlant havi 1 millió forintért lehet bérelni az épületben.

A jegybankot felügyelő Európai Központi Bankhoz fordulnak a liberálisok Matolcsy György luxuslakása miatt. Bodnár Zoltán ügyvivő Magyarország Élőben című műsorunkban azt mondta: a jegybankelnök sem üzleti alapon, sem szívességből nem bérelhetne Patai Mihálytól ingatlant összeférhetetlenség miatt. Bővebben>>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »