Jégkorong – Románia bajnokság – A Galati a román bajnok

Nem sikerült a Csíkszeredának a bravúros fordítás 3 meccses hátrányból, a Dunarea Galati hosszabbításban megvédte bajnoki címét.

A román bajnoki döntő nagyobb részéhez hasonlóan a hatodik mérkőzésen sem tudott vezetni egyetlen percig sem a Csíkszereda, mindig a címvédő szerezte meg a vezetést. A gól nélküli első harmadban a szeredaiak voltak aktívabbak, viszont az aktivitás sajnos pontatlansággal is párosult. A második harmad legelején a galaciak Csernyenko góljával kihasználták a szünet előtt nem sokkal kapott első emberelőnyüket, ezzel vezetést szereztek, és ezt egészen a harmad utolsó előtti percéig tartották is. Akkor viszont Bíró Tamás egyenlített. A gólnak nem tudtak sokáig örülni a vendégek, hiszen Góga fél percen belül visszaszerezte a vezetést a Duna-partiaknak.

A harmadik harmad 7. percében Góga kiállítását pillanatok alatt kihasználta Alekszejev, amelyre két és fél perc múlva – ugyancsak emberelőnyből – Durkech válaszolt, ismét a galaciaknál volt az előny. Erre is volt válaszukl a csíkiaknak, Berljov a 12. percben ismét egyenlített, és nem is változott az eredmény a rendes játékidő végéig.

A hosszabbításban óriási lehetőséget szalasztott el a Szereda. Előbb Góga, majd egy perc múlva Szőcs Szabolcs kapott kisbüntetést, majd egy percig kettős előnyben játszhatott Artur Oktyabrjov edző társulata. A dupla fór kimaradt, Papp Szabolcsot is kiküldték, és amikor a Galati kiegészült, a maradék közel 1 perc emberelőny nekik viszont elegendő volt a gólszerzéshez. Szőcs Szabolcs találata sorozatban második bajnoki címéhez segítette a címvédőt.

A Galati 4 előnyből 3-at kihasznált, a Csíkszereda ugyancsak 4 előnyéből viszont csak 1-et, az ilyen óriási különbségek a rájátszásban meccseket szoktak eldönteni, és ez ezúttal is így történt. A MOL Liga csapatok tehát a dobogó alsó két fokára szorultak Romániában, az ugyancsak a MOL Ligába vágyó Dunarea Galati sorozatban másodszor lett bajnok, a több, mint 3500 néző legnagyobb boldogságára.

jegkorongblog.hu


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »