Jeges teák. RECEPTEK

Jeges teák. RECEPTEK

Friss, hideg

15 perc
Fűszeres

Hozzávalók: 1 l fekete tea, 1/2 kk. fahéj, 1/2 kk. gyömbérpor, 1/2 kk. szegfűbors, 5 ek. nádcukor, 1 l almalé, 2 narancs leve, 1 l víz.

A fekete teát, a szegfűborsot, a fahéjat és a gyömbért leforrázzuk egy liter vízzel. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a cukrot. Hagyjuk teljesen kihűlni, és hozzáadjuk az almalevet. Kifacsarjuk a narancsok levét, és belekeverjük az almás teába. Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Jéggel vagy anélkül egyaránt finom.

Hírdetés

vasárnap
 

15 perc
Bogyós gyümölcsös

Hozzávalók: 3-4 filter gyümölcstea, 1 l forró víz, 100 g bogyós gyümölcs, 1 citrom, cukor ízlés szerint, mentalevél, jégkocka.

Forraljunk fel 1 liter vizet, majd forrás után tegyünk bele 3-4 filter gyümölcsteát. Az intenzív íz elérése érdekében áztassuk legalább 10–15 percig. Míg forró a víz, adjuk hozzá a cukrot. Miután a tea kicsit lehűlt, tegyük bele a megmosott bogyós gyümölcsöket, facsarjuk bele a citromot, és helyezzük a hűtőbe pár órára. Ha elég hideg, rakjunk néhány jégkockát a pohárba, öntsük rá a jeges teát, majd a tetejére illesszünk 1-2 mentalevelet.

vasárnap


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »