Jé, politikai vitanap lesz a parlamentben

Politikai vitával folytatja és fejezi be előző héten kezdődött ülését az Országgyűlés ma és kedden, miután az LMP felvetésére szerdán már tárgyaltak a munkaerőhiány okairól.

Magyar Menedék - Karácsony

A napirend előtti felszólalásokat követően kérdések és azonnali kérdések következnek, majd a kormány kezdeményezésére a 2014 és 2020 között Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról tartanak politikai vitát több mint hétórás időkeretben. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes erről szóló előterjesztése indoklásában emlékeztetett, egy kormányrendelet írja elő a kabinetnek, hogy félévente az Országgyűlés előtt számoljon be a brüsszeli pályázatok tervezéséről, végrehajtásáról és ellenőrzéséről.

A keddi ülésnap a közoktatás helyzetéről szóló vitával kezdődik, amelyet az MSZP kezdeményezett és a másik két ellenzéki frakció is támogatott. A parlament legfeljebb hat és fél órában tárgyalhatja ezt a napirendi pontot, majd a Jobbik szorgalmazására – szintén az ellenzék többi pártja által támogatva – a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosításáról tartanak vitát, amelyre több mint öt óra áll majd rendelkezésre.

A házszabály szerint az Országgyűlés a kormány vagy a képviselők legalább egyötödének, vagyis minimum negyven képviselő indítványára tart vitát. Minden képviselő legfeljebb két politikai vitát támogathat ülésszakonként.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »