Jé, az embercsempészt a törökök is le tudják csukni – ha előtte heteken át mutogatja a sajtó az egyik áldozatuk fényképét

Jé, az embercsempészt a törökök is le tudják csukni – ha előtte heteken át mutogatja a sajtó az egyik áldozatuk fényképét

Négy év börtönre ítélték azt a két szíriai férfit, akik a 3 éves Aylan Kurdi és három másik menekült halálát okozták Kosz szigeténél – közölte a török állami televízió. A hírből nem derül ki, hogy a vízbe fulladt kisfiú apja volt-e az egyik, ugyanis ő kormányozta részegen a csónakot – de nem túlságosan valószínű.

A két embercsempészt botrányos módon nem emberölésért, hanem "csupán" embercsempészet miatt ítélték négy év két hónap börtönbüntetésre – írja az Al Arabiya hírportál a Reuters információira hivatkozva.

A hároméves Aylan testvére és anyja is a tengerbe veszett, mikor csónakjuk elsüllyedt Kosz szigetére vezető útjuk alatt.

A kisfiú partra vetett testéről készült kép bejárta a világsajtót, a felelőtlen szülei miatt meghalt gyermeket rövid időn belül a menekültválság szimbólumává tette a bevándorláspárti liberális sajtó.

(Híradó nyomán)

Korábban írtuk:

Léket kapott a migránssimogatók vezérhajója: a vízbe fulladt szír kisfiú apja vezette a csónakot (16+)

A vízbe fulladt szír fiú tragédiája kanadai letelepedést hozott a rokonságnak


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »