Játszótéren akart rabolni a többszörösen büntetett előéletű férfi

Játszótéren akart rabolni a többszörösen büntetett előéletű férfi

Játszótéren akart rabolni a többszörösen büntetett előéletű férfi

Rablás bűntett kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy 39 éves férfival szemben, aki idén augusztus 9-én, fényes nappal, Kiskunhalas egyik játszóterén ököllel támadt egy nőre, akitől pénzt és cigarettát követelt.

Hírdetés

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádirata szerint a 39 éves férfi 2019. augusztus 9-én, 14 órakor, Kiskunhalas központjában, a játszótér egyik padján ülő és éppen telefonáló nőhöz lépett, majd – minden előzmény nélkül – a jobb halántékán ököllel megütötte. Az ittas férfi eközben kiabálva pénzt és cigarettát követelt 60 éves áldozatától.

A váratlan támadás hatására a sértett kiabálni, sikítani kezdett, mire a vádlott közelebb lépve áldozata vállát megragadta, rángatni kezdte és ordítozva felszólította, hogy magyarul beszéljen, ne németül. A támadás következtében a nő szemüvege is megrongálódott.

Végül a rabló a sértettet elengedte és a park távolabb részébe ment, ahonnan a rendőrök előállították. A sértett ellenállásának köszönhetően a férfi nem jutott készpénzhez.

A többszörösen büntetett előéletű férfit az ügyészség rablás bűntettének kísérletével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »