Játszóbuszos tábor a hátrányos helyzetű gyermekekért – A Győri Egyházmegyei Karitász programja

Játszóbuszos tábor a hátrányos helyzetű gyermekekért – A Győri Egyházmegyei Karitász programja

Idén nyáron több mint tíz helyszínen csaknem háromszáz hátrányos helyzetű gyermek helyi táborozását segíti a Katolikus Karitász a Győri Egyházmegye területén; a táborokat a „Játék – Öröm – Tanulás: Játszóbusz a családokért” című projekttel is támogatják.

A Győri Egyházmegyei Karitász már négy éve segíti ezzel a projekttel a nehézsorsú gyermekeket. A koronavírus-járvány miatt csak a tavalyi évben teljesedhetett ki a változatos, vidám tábori program.

A fél– vagy egésznapos komplex elfoglaltság révén tartalmas, kreatív szórakozást nyújtanak a gyermekeknek, emellett játékos ismeretterjesztéssel tanítják őket a krisztusi segítségnyújtás fontosságára.

A játszóbusz első állomása a szákszendi karitászcsoport által szervezett ötnapos napközis tábor volt, melynek nyitónapján az alsó tagozatos gyerekek kézműves és ügyességi foglalkozások, valamint mesesarok és az úgynevezett karitász-kisokos révén fejleszthették tudásukat.

Hírdetés

A táborban jelen volt és foglalkozásokat is vezetett Kovács Gábor negyedéves papnövendék, aki nyári gyakorlatát töltötte a győri karitászközpontban, Író Sándor plébános pedig szentmisét mutatott be a tábori helyszínen.

Az elkövetkező két hónap során a játszóbusz ellátogat még Levélre, Mosonba, Szanyba, Sopronkövesdre, Nagybajcsra, Győr-Bácsára, Jánossomorjára, Csornára, illetve a Széchenyi István Egyetem Apáczai Karára.

Forrás: Győri Egyházmegye 

Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »