Játékgránátok voltak a Viernheimben agyonlőtt férfinál

Játékgránátok voltak a Viernheimben agyonlőtt férfinál

Csak riasztófegyverek és játékgránátok voltak annál a 19 éves férfinál, aki túszokat ejtett és elbarikádozta magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim kisváros mozijában, majd a rendőrség agyonlőtte – jelentette be az eset kinyomozásában illetékes darmstadti ügyészség pénteken.

polizei-569x320_b

A korábbi jelentések még arról szóltak, hogy a fiatalember, miután berontott a Frankfurt közelében lévő település mozijába, fegyvereket vett elő, lövöldözni kezdett, több embert megsebesített, és 18 túszt ejtett, köztük gyerekeket. A német rendőrség egyik szóvivője már aznap az N-TV hírtelevíziónak azt mondta: nincsenek sebesültek.

Péntekre kiderült , hogy a támadónál csak két riasztófegyver – egy hosszú és egy rövid csövű –, valamint két játék kézigránát volt. Miután azonban a hatóságok veszélyesnek ítélték meg őt a túszokra nézve, a rendőrség agyonlőtte.

Az ügyészség pénteken gyakorlatilag ugyanazt mondta, mint a rendőrség az előző nap: a moziban történt túszejtésnek vélhetően nem volt terrorista háttere, feltehetően egy zavarodott elkövetőről van szó. A fiatalember a Viernheimhoz közeli Mannheimben született, de az ország északi részén élt – közölték a német nyomozó hatóságok.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »