Játékfigura lett Bödéből és Dzsudzsákból

Játékfigura lett Bödéből és Dzsudzsákból

Football Heroes néven apró játékfiguraként jelennek meg a franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott játékosai.

„Felnőtt két generáció úgy, hogy nem volt része sikerélményben” – kezdte Hajdú B. István felszólalását azon a budapesti eseményen, amelyen a magyar futballválogatott hivatalos Eb-relikviáit mutatták be szerdán. A sportriporter jelezte, hogy a kijutás az 1986-os mexikói világbajnokságra korántsem ment annyira szenzációszámba, mint a mostani siker. Ráadásul akkor még a marketing is más utakon járt: a nyolcvanas évek közepén a válogatott kijutását naptár és dezodor formájában lehetett örök emlékként megőrizni.

Ma már komplexebb iparág épült a nemzeti tizenegy „eladására”. A negyvennégy év után Európa-bajnokságra utazó válogatott tagjai 2016-ban mini figuraként elevenednek meg. A relikviák között – melyeket a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve készített el a Formatex Kft. – húsz játékos szerepel. A készletet négy változatban lehet megvásárolni, kétféle egydarabos, háromféle négydarabos, valamint egy exkluzív, tizenegy darabos formában.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

A két egydarabost – melynek ára 1490 forint – az különbözteti meg, hogy az egyiket zárt, a másikat átlátszó csomagolásban forgalmazzák, azaz előbbi afféle zsákbamacskát jelent, ez pedig lehetőséget biztosít a gyűjtők számára a cserélgetésre. A négydarabos készlet 4990, a tizenegy darabos pedig 11 990 forintba kerül. Utóbbiból mindössze ezer darab készült s a gyártó minden eladott példány után 1000 forinttal támogatja az Együtt a Daganatos Gyerekekért Alapítványt. Bakó Katalin, a szervezet kurátora elmondta, a befolyt összegből az idén Moszkvában hetedik alkalommal sorra kerülő Győztesek Versenye elnevezésű sportrendezvényre juttatják el a daganatos betegségből felépült fiatalokat.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

A futball mint üzletág pedig mikor, ha nem most a legeladhatóbb; erre utalt Détári Lajos korábbi válogatott labdarúgó azon kijelentése, miszerint a sikerek hatására remélhetőleg minél többen kezdenek majd el focizni.

A figurákat egyebek között benzinkutakon, játékboltokban és a hipermarketekben lehet megvásárolni.

A cég korábbi közvélemény-kutatása szerint a válogatott legnépszerűbb játékosa Böde Dániel, őt Gera Zoltán és Király Gábor követi, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a negyedik a sorban.

Érdekesség az is, ami a forgalmazó friss kutatásából derült ki: a megkérdezettek hatvan százaléka úgy gondolja, hogy nyerünk mérkőzést a kontinenstornán. Bizakodóak tehát a magyarok a nyári tornát illetően.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »