Jaros: Nincs az a hatalom Ukrajnában, amit nem lehet eltávolítani

A Majdan eszméi nem váltak valósággá, ennek ellenére egy új forradalom Ukrajnában jelenleg nem aktuális. Elsősorban Donbász kérdését kellene megoldani – fejtette ki véleményét Dmitro Jaros az ukrán Eszpreszo tv-nek.

Elmondása szerint a Jobb Szektorban vannak olyan fiatalemberek, akik szeretnék a forradalmat folytatni, ám ő maga nem áll ezen az oldalon – írja a Vesztyi.

„ A belső agresszió ideje alatt elsüllyedhetünk a vérben. Nem lenne nagy probléma a hatalmat eltávolítani, legyen az akármilyen, és egy újabb harcvonalat megnyitni. A hatalom sajnos most is igencsak gyenge. Nagyon jól ismerjük azonban a történelmet. Amint az ukránok két-három frontvonalon elkezdtek harcolni, mindig veszítettek.” – jegyezte meg Jaros.

Elmondta, hogy jelenleg az elsődleges feladat Donbász kérdése.

„Nekem azt sugallják, hogy rendet kell teremteni a hátországban. Véleményem szerint ezt még békés úton is meg lehet oldani. Én a kelet-ukrajnai fronttal foglalkozom, ez a felelősségem.” – magyarázta a Jobb Szektor egykori vezére.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Jaros sorsára juthat SzavcsenkoMásfélezer dollárt keresett egy év alatt Dmitro JarosENSZ: haladéktalanul nyilvánítsa törvényen kívülieknek a Jobb Szektort az ukrán kormányRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Dmitro Jaros, Jobb Szektor, Ukrajna, ukrán válság, Donbász, Kelet-Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán politika, politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »