Járhatóvá tették az utat Hidegségen

A június 23-i, vasárnapi felhőszakadás következtében a Gyimesközéplokhoz tartozó Hidegségen a 127A jelzésű megyei út körülbelül négyszáz méteres szakaszát mosta el a víz, valamint egy hidat és több pallót is magával sodort.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a térségi megyei tanácsosokkal és a megyei tanács műszaki vezérigazgatóság vezetőivel szállt ki a helyszínre.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke június 24-én aláírta azt a kiegészítő szerződést, amely a sürgősségi beavatkozásokat foglalja magában.

Mint arról tegnap hírt adtunk sürgősségi beavatkozást végeznek a Hidegségpataka, 127A, valamint a Jávárdipataka települések fele vezető 127B jelzésű megyei utakon, miután az elmúlt napokban jelentős árvízkárok keletkeztek és mindkét település elzáródott. Hargita Megye Tanácsa az említett szakaszon a gyergyóremetei Wikend Forest Impex Kft.-vel áll szerződésben.

Hírdetés

A munkálatok során a két patakot visszaterelik a medrébe, megerősítik a vízfolyam partjait, kitakarítják az eltömődött sáncokat, átereszeket. Számos helyen földcsuszamlás is történt, így az úttestre nagy mennyiségű föld került, ezeket nagy gépekkel eltakarítják.

A 127A úton beszakadt részt a karbantartási szerződés értelmében ideiglenesen kiépítették, így félsávon újból lehet közlekedni Hidegségen. Jelenleg zajlanak a 127B megyei úton, a Jávárdi-patak mentén a munkálatok – erről közösségi oldalán számolt be élő videó bejelentkezésben Borboly Csaba Brüsszelből. A karbantartás mellett ugyanakkor, jelenleg zajlik a 127A megyei út teljeskörű felújítására kiírt kivitelezési közbeszerzésre beérkezett ajánlatok elbírálása.

Hidegségen sikerült félsávon felszabadítani a közlekedést!

Van egy jó hírem! A #DJ127A úton #Gyimesközéplokon, #Hidegségen sikerült félsávon felszabadítani a közlekedést. Köszönöt a kollégáknak, akik ezen sokat dolgoztak! Sajnos, továbbra is magunkra vagyunk hagyva, nem segít se a kormány, sem más, de Hidegségben lehet közlekedni! #Brüsszel-ben is nagy a bizonytalanság, itt vagyok épp a Régiók Bizottsága Néppárti frakcióülésén.

Posted by Borboly Csaba on Wednesday, June 26, 2019

A Hargita Megyei Tanácsának közleménye


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »