Japán pótlólagos oltóanyag-szállítmányt kért a Pfizertől

Japán pótlólagos oltóanyag-szállítmányt kért a Pfizertől

A japán kormányfő kérte a Pfizer amerikai gyógyszergyártót, hogy szállítson a szigetországnak a korábbi megállapodásokon felüli, pótlólagos oltóanyagot, hogy fel lehessen gyorsítani a koronavírus elleni védőoltások beadását.

Szuga Josihide helyi idő szerint szombaton, miután Washingtonban tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel, telefonon beszélt Albert Bourlával, a Pfizer vezérigazgatójával. A felek „gyakorlatilag megegyeztek” – mondta el a japán kormány koronavírus elleni oltási kampányért felelős minisztere vasárnap egy televíziós beszélgetős műsorban.

Hírdetés

Japán a Pfizeren kívül az amerikai Moderna és a brit-svéd AstraZeneca gyártóval kötött előzetes megállapodást, de eddig egyedül a Pfizer oltóanyagát engedélyezték. A tokiói kormány közlése szerint 314 millió adag oltóanyagot kötöttek le.

Japánban az elmúlt időszakban ismét nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma; szombaton 4532 új esetet jelentettek, ezzel 525 ezerre nőtt az összes regisztrált megbetegedés a járvány kitörése óta. A halálos áldozatok száma 9584.

A japán vírushelyzetet azért is árgus szemmel figyelik szerte a világon, mert idén július 23. és augusztus 8. között Tokióban rendeznék meg a tavalyról elhalasztott nyári olimpiát.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »