Januártól a Budapesti Ingatlan Nyrt. is szerepel a BÉT elemzési programjában

Januártól a Budapesti Ingatlan Nyrt. is szerepel a BÉT elemzési programjában

A közlemény szerint hétfőtől már hét újabb elemzés érhető el a tőzsde honlapján, amelyekre hírlevélben is fel lehet iratkozni. Az angol nyelvű elemzések mellett a papírok többségénél az árjegyzését is elvégzik az erre a feladatra szerződött tőzsdetagok.

A decemberben indult új szolgáltatás keretében elsőként a Concorde Duna House elemzését publikálták, 2018 januárjától a BIF-fel kibővülve, tizenegy papír elemzését teszik majd közzé.

Hírdetés

A független elemzések elkészítésének tőzsdei támogatása nem ismeretlen a világban, példa lehet erre a Deutsche Börse kis- és középvállalati piaca, a Scale is, ahol a befektetői döntések megalapozottságát, illetve a tőzsdei forgalom növelését segítik elő ezek az elemzések – jelzik a közleményben.

A BÉT programja a 2016-ban elfogadott öt éves stratégiának megfelelően azt támogatja, hogy a kibocsátói körön, azaz a kínálati oldalon belül a kis- és közepes tőkeértékű vállalatok jelenléte, szerepe hangsúlyosabb legyen a börzén. A BÉT az új szolgáltatáson keresztül gyakorlatilag a másodpiac fejlesztésébe kezdett azzal, hogy semleges szereplőként az elemzés mellett árjegyzést is vásárol a programban résztvevő tőzsdetagoktól. A programban érintett részvények kiválasztásának alapja elsősorban a kapitalizáció, a forgalom és a közkézhányad nagysága.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »