Janiczak Dávidot próbára bocsátották

"Janiczak Dávid vádlott bűnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, ezért a bíróság egy évre próbára bocsátja" – olvasható az elsőfokú bíróság nyári ítéletében, amelyet a másodfok némi módosítással most helybenhagyott.

A Jobbik nemrég megválasztott alelnöke 2014 decemberében megkísérelte beindítani a választási kampányban megígért elszámoltatást Ózdon. Elsőszámú célpontja Vitális István, a fideszes polgármester kabinet- és kampányfőnöke lett, akivel kapcsolatban azt fogalmazta meg egy Facebook-bejegyzésében, hogy négy év alatt 50 millió forint közpénzt "keresett meg, vagy költött el".

Hírdetés

A város lakóit a fiatal polgármester arról biztosította, hogy szakértőik jelenleg is vizsgálják annak lehetőségét, "hogyan lehetne visszaszerezni ennek a hatalmas összegnek legalább egy részét". "Hogy ilyen mértékű rablás soha többé ne valósulhasson meg Ózdon, ezért folytatjuk az elszámolást és megtesszük a szükséges lépéseket" – ígérte Janiczak Dávid, aki Vitális többszöri felszólítása ellenére sem volt hajlandó bocsánatot kérni állításaiért.

A Fidesz-KDNP helyi képviselője bírósághoz fordult, mivel úgy ítélte meg, hogy a jobbikos városvezető a nagy nyilvánosság előtt gázolt a becsületébe. Az Ózdi Járási Bíróság ítéletében kimondta, hogy – mivel a Jobbik alelnöke gyakorlatilag egyetlen állítását sem tudta érdemben bizonyítani – Janiczak Dávid bűnös folytatólagosan elkövetett rágalmazás vétségében, amiért is egy év próbára bocsátja – adja hírül az ATV.

A polgármester fellebbezett az ítélet ellen, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódott. A bíróság mai ítéletében helybenhagyta az első fokon eljáró bíróság ítéletét, annyi eltéréssel, hogy a feltételes elítélés helyett a törvényszék megrovásban részesítette Janiczakot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »