Ján Pardavý, a Trencsén másodedzője: A magyar hoki csapatok? Nem örülök, hogy itt vannak

Ján Pardavý, a Trencsén másodedzője: A magyar hoki csapatok? Nem örülök, hogy itt vannak

Ján Pardavýnak, a Dukly Trencsén vezetőedzőjének asszisztense a magyar jégkorongcsapatokról mondott véleményt

(…)

A Tipsort liga kezdettől fogva kiegyenlített. A játékosok erősek. Hogy tetszik önnek a bajnokság kezdete?

 

Mindannyian meggyőződhettünk arról, hogy nem szabad senkit sem lebecsülnünk. A játékosokat figyelmeztetjük, hogy főleg fejben álljanak úgy a dolgokhoz, mintha a New Yorku Rangers ellen lépnének jégre.

Budapest vagy Zsolna ellen kicsit lebecsültük az ellenfeleinket. Ilyenkor nem egyszerű magasabb fokozatba kapcsolni. Ennek ellenére sikerült pontokat szereznünk. Ez a két mérkőzés azonban figyelmeztetés volt számunkra, hogy a lehető legtöbbet kell kihoznunk magunkból.

A miskolci és a budapesti csapatok érdekesnek tűnnek. Milyen benyomást hagytak Önben?

 

Hírdetés

Tetszik a játékuk. Korrekt, egyszerű hokit játszanak. Többé-kevésbé minőségi külföldiekből összerakott csapatuk van. Az alapot a magyar válogatott játékosai alkotják. Budapest nagyon jó benyomást tett ránk mozgásban. Igyekeznek sok passzos játékot játszani. Erősek az emberelőnyös helyzetekben.

Miskolc játéka inkább védekező. Mindkettőnek saját játékrendszere van, amihez tartják magukat. Ha elkapják a fonalat, nagyon kellemetlen ellenfelek tudnak lenni.

 

Erősítették a bajnokságot?

 

Sok szó esik róluk, hogy életet hoztak a bajnokságba. Személy szerint azonban nem örülök, hogy itt vannak. Az előnye talán az, hogy 12 csapatos a bajnokság, hogy hatról ötre csökkent az alapszakaszban az egymás elleni mérkőzések száma.

Ők azon dolgoznak, hogy emeljék a magyar jégkorong színvonalát, hogy minél több játékosuk legyen a válogatottban. Mi lényegében a magyar csapatoknak segítünk, de nem gondolom, hogy ez jó út. Sokkal inkább magunkkal kellene törődnünk, dolgozni saját klubjainkkal, játékosainkkal.

SMEPardavý: Maďarské tímy? Nie som rád, že sú tu

Nyitókép: SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »