Ján Mičovský távozik az OĽANO frakciójából

Ján Mičovský távozik az OĽANO frakciójából

Ján Mičovský parlamenti képviselő és volt földművelésügyi miniszter távozik az OĽANO frakciójából. Bírálja az agrártárcán belüli történéseket, és azt állítja, hogy ezekre a frakció tagjait is próbálta figyelmeztetni. A munkát független képviselőként folytatja a parlamentben.

„Nem értek egyet azzal, hogy az a korrupcióellenes retorika, amelyre az életem egy részét rááldoztam, az agrártárcán belül most olyan rossz dolgok védelmébe fordult, amelyeket mindig is bíráltam. És hogy büntetik azokat az embereket, akik egy jobb országért harcolnak” – magyarázta döntését Mičovský.

A képviselő, mint elmondta, megpróbálta figyelmeztetni az OĽANO frakció képviselőit az agrártárcán belüli kedvezőtlen történésekre, de nem járt sikerrel.

Hírdetés

Mičovský nem akar más frakcióhoz csatlakozni, és elutasítja a más politikai pártokkal való együttműködést. „Minden szükséges törvényt támogatni fogok a lelkiismeretem és a munkám iránt érzett felelősség szerint” – állapította meg.

Mičovský 2021 júniusáig volt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Azok után mondott le, hogy a jelöltje a Szlovák Földalap (SPF) élén korrupció gyanújába keveredett. Mičovskýt Samuel Vlčan váltotta a miniszteri székben. Mičovský távozására a Denník N hívta fel a figyelmet.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »