Jakabos Zsuzsanna: ez ennyire egyszerű, nem kell túlgondolni

Jakabos Zsuzsanna: ez ennyire egyszerű, nem kell túlgondolni

Négy számban indul a jövő heti, melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokságon az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna. A Győr versenyzője Párizsig még nem tervez, ugyanakkor az ausztrál városban már egy döntős helyezéssel is elégedett lenne.

„Négy számban vagyok benevezve, de ebből legszívesebben csak kettőt úsznék… de valószínűleg négyet fogok” – fogalmazott viccelődve Jakabos Zsuzsanna az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában. Mint mondta, a 400 vegyeset szívesen úszná, a 200 pillangó és a 200 vegyes között nehéz a választás, a 200 gyorsat viszont inkább kihagyná.

Mindehhez hozzátartozik, jegyezte meg az Európa-bajnok úszónő, hogy az idei ősz kicsit másképp alakult a számára, mint a tavalyi vagy az azelőtti. Kevesebb versenyen vett részt, továbbá az augusztus végi római Európa-bajnokság után beiktatott egy pihenőt, noha a nyári főversenyek után nagyon ritka esetben szokott leállni az edzésekkel. A kihagyásoknak pedig érzi a nyomát. Jakabos Zsuzsanna hozzátette: „nem is tudtam annyira megközelíteni azokat az időket, amiket például tavaly ősszel úsztam”, pár másodperccel lassabb volt például az idei országos bajnokságon, mint 2021-ben.

A Melbourne-i céljait illetően úgy fogalmazott, ha már egy döntőt tudna úszni, akkor nagyon elégedett lenne, az mindegy lenne, hogy melyik számban. Saját bevallása szerint várhatóan nem fogja tudni megváltani a világot, de ezt vélhetően senki nem is várja el tőle.

Hírdetés

Felmerült a kérdés, hogy ha az Európa-bajnokság nem sikerült volna a számára annyira parádésan – nevezetesen, hogy egyéni érmet nyer –, akkor felmerülhetett volna benne a visszavonulás, vagy esetleg a párizsi olimpiát mindenképp célul tűzte-e ki. Jakabos Zsuzsanna – megfordítva a gondolatmenetet – úgy válaszolt: nem tudja, de talán éppenséggel azért kellett volna elgondolkodnia a visszavonuláson, mert érmet nyert. Mindenesetre azt leszögezte, a kérdést nem attól teszi függővé, hogy milyen eredményt ér el, legalábbis egyelőre így gondolja.

Hozzátette: három hetet töltött otthon, és megfordult a fejében, hogy a pihenő után nem is lesz kedve visszamenni úszni, és ha így lesz, akkor nem is fog lenni az uszodába. Vagyis a háromhetes pihenőjére próbaként tekintett, de végül úgy érezte, mégis visszatér a sporthoz. „Ez ennyire egyszerű, nem hiszem, hogy túl kell gondolni… egész egyszerűen úgy éreztem, hogy még szeretnék úszni” – fogalmazott.

A Jakabos Zsuzsannával készült teljes interjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallható.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »