Jakab Péter: érdemi segítségre nem, csak nemzeti konzultációra költ a kormány

A világon páratlan a magyar válságkezelés, de nem pozitív értelemben – erről beszélt Jakab Péter az Országgyűlésben. A Jobbik elnöke azt rótta fel a kormánypárti politikusoknak, hogy miközben a járvány alatt nem segítették védőfelszereléssel, érdemi bérpótló intézkedésekkel a lakosságot, a járvány vége után rögtön lett pénz egy újabb nemzeti konzultációra.

Mi lenne, ha abból a 2000 milliárdból, amit elkülönítenek állami beruházásokra, abból nem a haverokat meg a rokonokat tolnák meg, hanem a magyar kis- és középvállalkozásokat?

– tette fel a kérdést az ellenzéki politikus, aki arra is emlékeztetett, hogy az érintett szektor adja a magyar munkahelyek kétharmadát.

Ez lenne az igazi nemzeti összefogás, nem a nemzeti konzultáció.

Hírdetés

Jakab arra utalt, hogy nem létezik a kormány által szajkózott igazságos közteherviselés, mert miközben a kormányközeli vállalkozások százmilliárdokat kapnak

 • a munkáját elvesztetteknek 50 ezres közmunkát ajánlanak,
 • a nyugdíjasok majd 3% emelést kapnak a jóval nagyobb áremelkedések mellé.
 • A Jobbik elnöke szerint évek óta mondják, hogy az igazságos közteherviselés érdekében tegyék lehetővé a férfiak korkedvezményes nyugdíjazását, ahogy a differenciált nyugdíjemelést is, amellyel pont a legrosszabb anyagi helyzetben levő szépkorúak járnának jobban. Ez szerinte 160 milliárd forintba kerülne éves szinten, ami pont annyi, mint amennyit Mészáros Lőrinc vasútépítésre és szállodafejlesztésre kapott a válság alatt. A fiatalok helyzetét is nagyban segítené a párt által régóta szorgalmazott bérlakásprogram, de a kormánypárti politikusokat szerinte ez sem érdekli.

  A Jobbik elnöke az ezen nevető fideszes politikusoknak felszólalása végén arról beszélt, hogy a fideszeseknek a jövő év is fantasztikus lesz, de mindenki más csak azzal jár jól, ha Orbánék megbuknak és eltűnnek a közéletből.

  Dömötör Csaba válaszában fideszes szokás szerint kitért az érdemi válaszadás elől, majd felemlegette a Jobbik által korábban indított nemzeti konzultációt. A propagandaminisztérium államtitkára szerint az ellenzéki pártok letagadják az ország teljesítményét, ami bűn. Dömötör szerint Jakabnak azoknál a fizetéscsökkentésre kényszerülő városoknál kellene reklamálni, amelytől a kormány rengeteg pénzt von el a járványra hivatkozva.
   


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »