Jakab: „Az inflációval szemben mindenkit harcba küld Orbán Viktor, csak ő nem akar valahogyan az inflációval szemben harcolni”

Jakab: „Az inflációval szemben mindenkit harcba küld Orbán Viktor, csak ő nem akar valahogyan az inflációval szemben harcolni”

„Sajnos” sorra nyeri a Jobbik a helyreigazítási pereket, mert minden egyes győztes pert megelőz egy hazugságcunami – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorának hétfői adásában Jakab Péter, a Jobbik elnök. Az ellenzéki vezető kiemelte,

a helyreigazítás egyszer jelenik meg, a hazugság pedig minden hullámhosszon eléri a választópolgárokat.

A pártelnök ígéretet tett arra, hogy a magánéletével kapcsolatos hazugságok esetén is a bíróságon fog elégtételt venni.

A Márki-Zay Péterrel kapcsolatban szárnyra kapott információkról, mely szerint „beszélőviszonyban is alig vannak”, Jakab elismerte,

voltak köztük nézeteltérések, és nem is hazudták el a vitákat,

három hónap alatt megtalálták a közös hangot, a közös nyelvet, a közös nevezőt.

Aláhúzta, ami vita volt, azt kibeszélték, elsimították.

Jakab közölte, a miniszterelnök-jelölt megértette, hogy ő nem leváltotta az ellenzéket, hanem vezeti azt. Az Egységben Magyarországért elnevezésű ellenzéki együttműködéssel kapcsolatban nyomatékosította,

a választók után az ellenzéki pártok is felismerték, ez egy társasjáték, ami egyedül nem megy.

Az ellenzéken beül a Jobbik szerepéről Jakab azt mondta, bár pártjának „meg kell mutatnia a sajt arcélét, most az egységet kell felmutatni, a döntések is konszenzussal születnek. A jobbikos eredmények közé sorolta például, hogy ők azt mondták, majd a gazdasági stabilitás fogja megteremteni az euró bevezetésének lehetőségét, és nem fordítva, mint ahogy ezt más ellenzéki erők szeretnék.

Jakab a Jobbik ellenzéken belüli saját témái közé sorolta a bérlakáskérdést, valamint a bérfejlesztés ügyét is, utóbbival kapcsolatban a személyi jövedelemadó, valamint az áfa csökkentését jelölte meg mint fontos témakört. Az egyes élelmiszerekre bevezetett hatósági árakkal kapcsolatban megjegyezte,

a kereskedők részéről már megjelent az a törekvés, hogy esetleg más termékeknek az árába be fogják építeni az esetleges veszteséget.

Hírdetés

Megjegyezte,

tizenkét év kétharmad és temérdek uniós forrás után ott tartunk, hogy a csirkefarhát árát hatósági árassá kell tenni, mert a magyar ember még ezt sem tudja megfizetni, az egészen elképesztő.

Jakab azt mondta, ragaszkodnak ahhoz, hogy az összes alapvető élelmiszer esetében levigyék az áfát 5 százalékra, sőt hozzátette, „még ebből is lehet hova továbblépni”, a lengyel kormány ugyanis elengedte erre a termékkörre az áfát.

Hasonlóképp vélekedett az üzemanyagárak maximalizálásáról, ahol hangsúlyozta, miközben a lengyelek a 23 százalékos áfát 8 százalékra csökkentik, itthon az árstop okozta veszteséget megint a kereskedőnek kell benyelnie.

Az inflációval szemben mindenkit harcba küld Orbán Viktor, a kereskedőket, a benzinkutasokat, csak ő nem akar valahogyan az inflációval szemben harcolni

– fogalmazta meg a karcos kritikát Jakab.

A műsorban szóba került, hogy éles vita van az ellenzéken belül a homoszexuálisok jogairól. Jakab azt mondta, a Jobbik szerint

elegendő a most is meglevő élettársi viszony intézménye,

ami véleménye szerint kellőképpen tekintettel van a homoszexuális párok jogaira is. Az örökbefogadásuk kérdésében pedig így fogalmazott:

Akárhogy is, de nekem mindig a gyerek joga az első, és nem a felnőttek oldaláról, hanem a gyerek oldaláról közelítjük meg a kérdést.

Kifejtette, nem tudja elfogadni a homoszexuális párok örökbefogadási jogát, a gyermek számára a legideálisabb közeg az az, hogyha van egy apa és van egy anya. A nevelőotthonból örökbe fogadandó gyermekekkel kapcsolatban úgy vélekedett, felelős gyermekvállalással, megfelelő anyagi háttér biztosításával meg lehet oldani, hogy minél kevesebb gyermek kerüljön intézménybe, ha mégis ide jut, akkor „örökbefogadás útján apánál, anyánál” nevelkedjen.

A riporter kérdésére Jakab elismerte, az ellenzéki pártok között még nincs konszenzus e témában, de – mint fogalmazott – „ebben mi nem tudunk még kompromisszumkészebbek lenni”.

A műsorban Jakabot végül az országjáró kampányról kérdezték. Az ellenzéki pártvezető ismertette, a Jobbik 29 olyan „csatatérkörzetben” indít jelöltet az Egységben Magyarországért színeibe, amelyek aprótelepüléses körzetek, ahol a Fidesz is nagyon erős.

Nekünk ott van az összefogás ereje, ott van a lábunk ereje, mert vannak aktivistáink, és hiszünk abban, amit teszünk

– hangsúlyozta a Jobbik elnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »