Jakab a Kövér-beszédről: "Erre a nemzetre a legnagyobb veszélyt mindig is a széthúzás jelentette"

Jakab a Kövér-beszédről: "Erre a nemzetre a legnagyobb veszélyt mindig is a széthúzás jelentette"

Ahogy azt mi is megírtuk, Kövér László házelnök arról beszélt tavaly februárban egy zárt rendezvényen titkosszolgálati vezetőknek, hogy szerinte a magyar ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt, és közölte, hogy számít ennek kezelésében a munkájukra. Konkrét neveket vagy pártokat ugyan nem említett, de egyértelműen utalt arra, szerinte a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára. Mindez pedig a nyáron kirobbant Pegasus-botrány fényében különösen érdekes a hangfelvételt publikáló Direkt36 szerint.

Röviddel ezután az ellenzék házelnöki tisztségéről való lemondásra szólította fel Kövért a kiszivárgott botránya miatt, és kijelentették, „a legsötétebb diktatúrákat idéző módon uszít az egységes ellenzék ellen, és gyakorol politikai nyomást titkosszolgálati vezetőkre”. Szerintük „beszédével Kövér László több millió, az Orbán-rezsimmel szembenálló magyar polgár ellen is uszít”.

Jakab Péter, a Jobbik elnökeként külön is reagált a szóban forgó Kövér-beszédre. Facebook-bejegyzésében azt írta: 

Azóta kiderült, hogy ellenzékieket Pegasus kémszoftverrel hallgatnak le illegálisan, engem a választások közeledtével úton útfélen megfigyelnek, sorra születnek a lejárató cikkek, vagyis a szolgálatok, vagy a nekik dolgozók szót fogadnak Kövér elvtársnak. 

A pártelnök úgy látja, „semmi sem szent nekik, csak a Párt”, majd azzal folytatta:

Pártállamban ez persze így szokás, csak közben Kövérék szoktak valami rendszerváltásról – vagy miről – hazudozni nekünk. Úgy tűnik, a valódi rendszerváltás ránk vár. Ránk, akik a különbözőségeink ellenére összefogtunk a nemzetért, hogy egyesítsük azt.

Hírdetés

Nem, Kövér elvtárs. Erre a nemzetre a legnagyobb veszélyt mindig is a széthúzás jelentette. Mi azzal, hogy képesek voltunk összefogni épp a nemzetet szolgáljuk. Minden korábbinál jobban. És csak egyvalamire vagyunk veszélyesek. A Fideszre. A Pártra. Ön csak azt félti, nem a nemzetet

– fűzte hozzá a Jobbik elnöke, aki egyúttal azt ígérte, jövőre véget vetnek a pártállamnak, véget vetnek annak, hogy ha valaki kritizálja a hatalmat, kirúghatják, fenyegethetik, megfélemlíthetik. 

Jövőre véget vetünk az Orbán-rendszernek, és elhozzuk a valódi rendszerváltást Magyarországnak. Azt, amit 30 évvel ezelőtt megígértek nekünk azok, akik ma lehallgatnak minket

– fejtette ki Jakab Péter.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »