Izraelt másolhatja a Fidesz

Arthur J. Finkelstein gyakran ad tanácsokat Orbán Viktor miniszterelnöknek is

Az Orbán-kormány izraeli mintára alakítaná ki azt a jogszabálytervezetet, amely a vagyonnyilatkozat elkészítésére kötelezné a civil szervezetek vezetőit – értesült az Átlátszó.hu. Bodoky Tamás, a lap főszerkesztője a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy a knesszet által elfogadott törvény idén januártól hatályos; előírja, hogy azoknak a civil szervezeteknek, amelyek forrásaik legalább felét Izraelen kívülről kapják, jelezniük kell minden hivatalos okmányukban és hirdetésükben, hogy külföldről kapnak pénzügyi támogatást. Az eredeti izraeli törvényjavaslatban egyébként az is szerepelt, hogy az érintett civil szervezetek képviselőinek megkülönböztető jelvényt kell viselniük a parlamentben vagy kormányzati intézményekben, ám ezt az elfogadott javaslatból végül kivették.

Bodoky Tamás arra is rámutatott, az izraeli jobboldali kormánynak ugyanaz az Arthur J. Finkelstein a tanácsadója, aki több alkalommal is segítette ötleteivel az Orbán-kormányt. A hetvenes éveiben járó Finkelstein legendás politikai kommunikációs tanácsadó, aki Richard Nixon mellett tanulta a szakmát, és ő tette szitokszóvá a „liberális” jelzőt. Az amerikai tanácsadók élvonalához tartozik, a negatív kampányok szakértőjeként ismert, és évek óta az ügyfelei közé tartozik Orbán Viktor miniszterelnök is.

A folytatás, illetve a teljes cikk fotóval és további elérhetőségekkel elérhető ITT

Forrás: mno.hu

sokkaljobb-kommentár: Habony Árpád és Arthur J. Finkelstein is megerősítette a Napi Gazdaságnak, hogy valóban közösen céget alapítottak Londonban. A lap szerint a politikai tanácsadással foglalkozó cég egyik ügyvezetője Lánczi Tamás lesz. A cég neve Danube Business Consulting Ltd. Az Ltd. arra utalhat, hogy offshore (adóparadicsomban bejegyzett) cég. A cég egyik ügyvezetője Lánczi Tamás, a Századvég elemzője. Lánczi hatalmas megtiszteltetésnek tartja, hogy ilyen tudású és ekkora tapasztalatokkal bíró szakemberrel dolgozhat együtt – írta 2014. májusában a napi.hu.

„Arthur J. Finkelstein (New York, 1945– ) a Republikánus Párt (USA) választási tanácsadója. Az elmúlt négy évtizedben egyesüld államokbeli, kanadai, izraeli, közép- és  kelet-európai konzervatív irányultságú pártok és jelöltek választási kampányát segítette. Testvérével együtt egy konzultációs és lobbicéget vezet. Szakterületei a közvélemény-kutatás, kampánystratégia, a választási üzenetek megfogalmazása, a médiakampányok, hirdetések elhelyezése és az általános kampányigazgatás. 2008 óta a Fidesz Magyar Polgári Szövetség kampánytanácsadója is.” (Forrás: részlet a wikipediáról)

Békéscsaba, 2017. január 12.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Örülhetünk, mert nem csak méltó környezetbe kerül végre Orbán Viktor munkahelye, de a belsőépítészek mintegy négymilliárd forintból megoldják a „puritán” hivatal berendezését is, hogy a miniszterelnöknek legyen honnan kilépnie az újonnan épülő erkélyére. A Fidesz első embere innen büszkén nézhet körbe az országon, amit megmentett, melynek népe a közel kétmilliós nagyvárosban és azon túl elégedetten nézhet vissza őrá. (Részlet a Magyarország erősödik! Ennyiből bútorozzák be Európa megmentőjének pompás palotáját című írásból).

Emlékeztető 2.: „Született egy olyan Fidesz-fazonra igazított törvény, amely szerint az állami tulajdonú cégek vezéreinek fizetését ötmillió(!) forintra kell felemelni. És fel is emelték! Ennyit keres például a jegybank vezérkara is, akiknek minden kiadása (jövedelemtől a rezsiköltségig) a magyar adófizetőket terheli, nyereségét pedig nem a magyar államnak utalja, hanem alapítványokba kiszervezi a KÖZPÉNZT! Mostanában államosítják sorra a közmű-szolgáltatókat. Ott is ötmillió lesz vagy már lett is a vezérkar fizetése.” (Részlet a Legszebb hivatás a szívatás című írásból) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »