Izraelnek és a muszlimoknak Európában a helye, Ukrajnának nem

Izraelnek és a muszlimoknak Európában a helye, Ukrajnának nem

Elutasították a holland polgárok az Európai Unió és Ukrajna közti megállapodást. Egyelőre ugyan még nem tudni biztosan, hogy az egyébként sem kötelező jellegű referendum érvényes lesz-e, hisz ehhez az kell, hogy a választók több mint 30 százaléka az urnákhoz járuljon, és az exit pollok szerint a határon billeg ez a szám, de attól még a NEM az NEM. A szavazók körülbelül 64 százaléka ugyanis biztosan elutasította a megállapodást, míg csupán 36 százaléka támogatta azt. Ez jól érthető NEM. Nem?

Az, hogy ennek milyen jogi, vagy törvényi következményei lesznek, még kérdéses. Függ a végső eredménytől, az érvényességtől és a hatalmon lévők döntéseitől. Lehet, hogy kéri Hollandia a kimaradást a létező megállapodásból; lehet, hogy nem történik semmi.

De mindez nem változtat a hollandok véleményének minőségén. Nem változtat azon, hogy többségük egyértelműen elutasítja az ukránokkal való kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fenntartását. Egy olyan megállapodást, amely érvényben van például a földrajzi értelemben nem európai országgal, Izraellel. De a hollandok többsége szerint Ukrajnának, az ott élő magyarokkal együtt nincs helye Európában.

S mindeközben áramlanak a nyitott Hollandiába a szír és az afgán menekültek ezrei; érkeznek ellenőrizhetetlenül a világ minden tájáról a muszlimok. Mert a hollandok kedves, vendégszerető emberek. Mert többségük hisz a multikulturális társadalomban. Ahogy a hollandok többsége szerint Izraelnek helye van az európai gazdasági integrációban, Ukrajnának viszont nem; a százezrével érkező muszlim bevándorlókat be kell fogadni, az ukránokat viszont nem.

Álszentek vagytok!

 

 

The post Izraelnek és a muszlimoknak Európában a helye, Ukrajnának nem appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »