Izraeli védőjátékossal erősít a gyengélkedő Budapest Honvéd – hazájában mostanában be sem került a csapatába

Izraeli védőjátékossal erősít a gyengélkedő Budapest Honvéd – hazájában mostanában be sem került a csapatába

Pisont István, a Budapest Honvéd új edzője aktív játékos korában az Ásdód Sport Klub és további három izraeli első vonalbeli labdarúgócsapat összekötője volt. Sajtónyilatkozataiban Pisont azóta is nosztalgiával szokott emlékezni a régi szép szentföldi időkre, s most az ő jóvoltából érkezett a Budapest Honvéd csapatába egy Nir Bárdé’á nevű izraeli labdarúgó, aki az elmúlt hónapokban be sem került az eddigi csapatába – írja a one.co.il és az israelhayom.co.il hírportál.

Az 1996-os születésű Nir Bárdé’á mostanáig az Ásdód Sport Klub nevű, az izraeli bajnokság első osztályában szereplő labdarúgócsapat védőjátékosa volt. Izraeli sajtóhírek szerint a Budapest Honvéd mindössze 120 ezer eurót, azaz 43 millió 200 ezer forintot fizetett Bárdé’áért az Ásdódnak. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a magyar klubba átigazolt izraeli védő helyzete nagyon bizonytalanná vált, amióta az Ásdód csapatába érkezett két új, erős védőjátékos, név szerint ’Omri Ben Hárús és a szerb Nenád Cvetkovity. Tény az, hogy Bárdé’á rendszeresen kimaradt az Ásdód csapatából.

Hírdetés

A one.co.il című sport hírportál Nir Bárdé’á Budapestre szerződésével kapcsolatban megemlíti, hogy a Budapest Honvédban játszott már izraeli játékos, mégpedig a Magyarországon született nagyszülei révén magyar állampolgársággal és útlevéllel is rendelkező Robi Levkovics, aki mostanáig a kispesti gárda kapusa volt. Levkovics a mostani szezon végén visszament Izraelbe, ahol mostantól a Há-Po’él Hádérá csapatának kapuját védi. Sallói István, egykori magyar válogatott labdarúgó is volt a Kispest-Honvéd játékosa, mielőtt Izraelbe szerződött, ahol a Béjtár Jeruzsálem, majd a Makkabi Herzlijjá csapatában játszott.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »