Izraeli rakétacsapások érték Szíriát, a támadásnak áldozatai is vannak

Izraeli rakétacsapások érték Szíriát, a támadásnak áldozatai is vannak

Izrael rakétacsapásokat mért vasárnap hajnalban dél-szíriai katonai állásokra – jelentette a szíriai állami média, hozzátéve, hogy a támadásban meghalt három szíriai katona, további hét pedig megsebesült.

Az Izrael által megszállt Golán-fennsíkhoz közel eső célpontokban anyagi kár is keletkezett.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) közlése szerint az izraeli támadás célpontjai olyan raktárak és katonai állások voltak, ahol szíriai, iráni és a libanoni Hezbollah mozgalom Damaszkusszal szövetséges fegyveresei állomásoznak.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta a történteket. A támadás azonban néhány órával azután következett be, hogy szombat esti izraeli közlés szerint Szíriából két lövedéket lőttek ki a Golán-fennsík irányába, de a támadás sem áldozatokat, sem anyagi kárt nem okozott.

A szíriai polgárháború 2011-es kezdete óta Izrael már több tucatnyi alkalommal ismerte el, hogy légicsapásokat mért a Szíriában lévő iráni vagy Iránnal szövetséges erők létesítményeire. Legutóbb május 17-én történt hasonló légicsapás, amelyről Damaszkuszban azt közölték, hogy a szíriai légvédelem akcióba lépett az ellenséges célpontok elfogása érdekében.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »