Izraeli légicsapás érte a szíriai hadsereg erőit el-Kuneitra tartományban

Izraeli harci repülőgépek több rakétát is kilőttek a szíriai hadsereg állásaira a délnyugati el-Kuneitra tartományban – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva csütörtökre virradóra. Az izraeli hadsereg elutasította, hogy reagáljon a történtekre. “Nem kommentálunk külföldi sajtójelentéseket” – hangzott el a zsidó állam fegyveres erőinek szűkszavú közlése.

A SANA úgy tudja, az Izrael által megszállt Golán-fennsík határán túl lévő Hader, Dzsabha és Tel Kurum településeknél végrehajtott támadásokat a szíriai légvédelem elhárította, a kilőtt rakéták egy részét sikerült megsemmisíteni, és csak anyagi kár keletkezett.

Hírdetés

Az izraeli hadsereg elutasította, hogy reagáljon a történtekre. “Nem kommentálunk külföldi sajtójelentéseket” – hangzott el a zsidó állam fegyveres erőinek szűkszavú közlése.

Az izraeli hadsereg szerdai közleményében tudatta, hogy egy szíriai drón belépett a Golán-fennsík területére.
Az izraeli fegyveres erők tájékoztatása szerint a pilóta nélküli robotrepülőgépet lelőtték.

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő ezzel összefüggésben megjegyezte: “Szeretném hangsúlyozni, hogy légterünk és szárazföldi határunk megsértésére irányuló mindennemű kísérletet el fogunk fojtani”.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »