Izraeli katonai csoda: megint sikerült vadászgéppel bombázni a körbezárt palesztinokat

Az izraeli légierő vadászgépei csütörtökön a Hamász mozgalom egy katonai táborát támadták a Gázai övezet északi részén, válaszul a hadsereg egyik járműve ellen az övezet határán elkövetett támadásra – közölte a hadsereg sajtószolgálata.

A közlemény szerint a katonai jármű közelében szerdán felrobbantott taposóaknát a határ menti zavargások leple alatt helyezték el a palesztin övezet és Izrael határán. A hadsereg hozzáteszi, hogy „minden, a Gázai övezetben történő fejleményért a Hamász mozgalmat teszik felelőssé”.

Hírdetés

Az incidensre válaszul Izrael két nap alatt már a második légicsapást hajtja végre. Szerdán az izraeli gépek a Hamász több katonai létesítményét is támadták a Földközi-tenger mentén húzódó keskeny palesztin földsávon.

Múlt pénteken 16 palesztint lőttek agyon izraeli katonák a határnál kezdődött palesztin tiltakozások során. A tömeges megmozdulások azt követően kezdődtek, hogy az övezetet irányító Hamász felszólította az ott élőket: hat héten át minden pénteken tiltakozzanak a fojtogató izraeli blokád ellen, és követeljék, hogy a palesztin menekültek visszatérhessenek földjeikre és otthonukba, ahonnan a zsidó állam megalapításakor, 1948-ban űzték el őket.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »