Izraeli és palesztin drukkerek együtt utazhatnak a foci-vb-re

Izraeli és palesztin drukkerek együtt utazhatnak a foci-vb-re

Tel Avivból induló charterjáratokon együtt jutnak el Dohába a meccsekre.

Eddig 8000 palesztin és 3800 izraeli kért vízumot Dohába a tornára: a következő napokban várhatóan megnő a vízummal rendelkező izraeliek száma. A drukkerek egy megállapodás keretében együtt utaznak majd – írja a Sky News.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy megállapodás született arról, hogy az izraeli és palesztin szurkolók Katarba látogathatnak, és a világbajnokság meccseit élőben tekinthetik meg. Ezzel a megállapodással az izraeliek és a palesztinok együtt repülhetnek és együtt élvezhetik a futballt” – fogalmazott Gianni Infantino, a FIFA elnöke, aki köszönetét fogalmazta meg palesztin és izraeli kollégáinak azért, hogy ezt lehetővé tették.

„A labdarúgásnak megvan az ereje arra, hogy összehozza az embereket, túllépjen minden határon és úgy segítse elő az egységet, mint semmi más” – tette hozzá.

Jair Lapid leköszönő izraeli miniszterelnök hozzátette: a megállapodásban hónapok munkája van.

Izrael és Katar nem tart fenn hivatalos diplomáciai kapcsolatokat, Katar pedig azt is világossá tette, hogy a mostani megállapodásnak nincsenek politikai felhangjai,

azaz nem jelenti azt, hogy változtatni kívánnak a helyzeten. Az izraeli szurkolók egy dohai magáncéggel kapcsolatba lépve juthatnak hozzá konzuli szolgáltatásokhoz.

A katari foci-vb lesz az első, amelyet muszlim országban, az arab világban tartanak. A november 20-án kezdődő tornára már 2,9 millió jegyet adtak el: ez az összes belépő 98 százalékát jelenti, mindannak ellenére, hogy komoly emberjogi aggályok merültek fel a rendező országban uralkodó viszonyokkal kapcsolatosan.

Hírdetés

Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »