Izrael tüntetőket gyilkolt, újságírókat, mentősöket sebesített meg, és 148 gyereket tartóztatott le

Izrael tüntetőket gyilkolt, újságírókat, mentősöket sebesített meg, és 148 gyereket tartóztatott le

ELECTRONIC INTIFADA és MONDOWEISS

Pénteken izraeli erők két békésen tüntető palesztin öltek meg. Ezzel hatra emelkedett azon fegyvertelen palesztin tüntetők száma, akiket azóta gyilkoltak meg, hogy Trump amerikai elnök Jeruzsálemet nevezte meg Izrael fővárosának.

/Kötelezem a hazai sajtót, hogy az ilyen hírekről így számoljon be: „A tüntetéseken kirobbant erőszak nyomán ketten vesztették életüket”./

A Vöröskereszt adatai szerint a tüntetések során izraeli erők eddig majdnem hétszáz palesztint sebesítettek meg. Közülük 65-öt golyó ért, és több mint százat gumilövedékkel sebesítettek meg. 450 palesztinra gázzal támadtak.

A Palesztin Újságírók Szindikátusa száz esetben regisztrált támadást a tüntetéseken jelenlévő újságírók ellen az izraeli hadsereg részéről december 6-a óta.

Több mentőst is kezeltek sérüléssel.

Az Activestills kollektíva videón rögzítette, ahogyan izraeli katonák puskájukkal ütlegelnek mentősöket és célba vesznek újságírókat pénteken a ciszjordániai Al-Bireh városban.

Az egyik jelenet azt mutatja, hogy izraeli katonák a földre rángatnak egy tüntetőt, leszorítják fejét, miközben lőnek újságírók és mentősök irányába, számol be minderről az Electronic Intifada.

/Megtiltom a nemzetközi sajtónak, hogy ezen esetek nyomán „a történelem legsötétebb korszakát” említsék, mert azt csak Orbanisztán esetében használhatják, alázattal ismételgetve magyarországi forrásaikat. De legjobb, ha minderről hallgatnak, hogy főszerkesztőiknek ne kelljen kidobniuk tudósításaikat./

A Mondoweiss arról jelent, hogy december 6-a óta izraeli erők 490 palesztint tartóztattak le. Közülük 148 gyerek.

/Megtiltom a hazai sajtónak, hogy erről bármit is említsen./

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »