Izrael több légicsapást hajtott végre Damaszkusz környékén

Izrael több légicsapást hajtott végre Damaszkusz környékén

Legalább egy katona meghalt és többen megsebesültek az izraeli hadsereg szerdára virradóan Damaszkusz környékén végrehajtott légicsapásaiban – közölte a szíriai állami televízió.

A SANA szíriai állami hírügynökség értesülése szerint Izrael föld-föld rakétákat vetett be, amelyek közül az arab ország légvédelme többet megsemmisített. A rakétákat az Izrael által 1967-ben annektált, korábban Szíriához tartozó Golán-fennsíkról indították.

A támadás során kisebb anyagi kár is keletkezett, a szíriai légvédelem hatástalanította az agresszorok rakétáinak többségét. Az egyik izraeli rakéta maradványai libanoni területre zuhant le. – tette hozzá a hírügynökség.

Izrael az elmúlt években már több száz hasonló légicsapást hajtott végre a szíriai hadsereg és a szövetségeseik hadállásai ellen.

Hírdetés

Jóllehet az izraeli hadsereg részéről rendszerint nem kommentálják az ezekről szóló híradásokat, szerdai közleményében az ország fegyveres testülete elismerte a műveletet, hozzátéve, hogy az válasz volt egy nem sokkal korábban szíriai területről Izrael északi része felé indított rakétakilövésre.

A Twitteren közzétett tájékoztatás szerint a rakéta még a levegőben felrobbant, áldozatokról és károkról nem tudni.
A közlemény szerint a cionista hadsereg katonai létesítményeket vett célba.

MTI nyomán

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »