Izrael szerint a Pfizer vakcinája csak 39 százalékos hatékonyságú a megfertőződés megelőzésében

Izrael szerint a Pfizer vakcinája csak 39 százalékos hatékonyságú a megfertőződés megelőzésében

Izrael 39 százalékosra csökkentette a Pfizer-BioNTech vakcinájának fertőzés-megelőzésre vonatkozó hatékonyságát a Delta-variánssal szemben. Ugyanakkor az izraeli illetékesek hangsúlyozták, hogy az amerikai-német oltóanyag az elmúlt hetekben „erős védelmet nyújtott” kórházi kezelést megkövetelő vagy a súlyos lefolyású covid-fertőzések ellen.

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium közlése szerint a Pfizer készítménye 88 százalékos védelmet nyújt az ellen, hogy olyan súlyos koronavírus-fertőzés alakuljon ki a beoltottaknál, amelynél már kórházi kezelésre lenne szükség.

Hírdetés

A súlyos lefolyású koronavírus-fertőzés ellen a vakcina 91 százalékos védettséget biztosít. A június 20. és július 17. között készült tanulmány szerint a fentiek ellenére a megfertőződés megelőzésében az oltóanyag csak 39 százaléknyira eredményes.

Szlovákiában a Pfizer oltóanyagát használják a legszélesebb körben a felnőtt lakosság vakcinázásában. A ŠÚKL adatai szerint eddig 2,8 millió adagot adtak (második adagból csaknem 1,3 milliót).

Körkép.sk, Bloomberg.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »