Izrael lelőtt egy szíriai vadászgépet

Izrael Patriot rakétákkal lelőtt egy Szuhoj típusú szíriai harci gépet a Golán-fennsík felett – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Izraeli "védelmi" információk alapján a Szuhoj gyártmányú vadászrepülő két kilométer mélyen repült be Izrael területére. Mint közölték, az izraeli légierő követte, majd két amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétával lelőtte. Arról egyelőre nem adtak hírt, hogy a pilótának sikerült-e katapultálnia, és ha igen, akkor hol ért földet.

Szíriai katonai forrásokra hivatkozva a SANA szíriai állam hírügynökség azt közölte, hogy a lelövés pillanatában a gép szíriai légtérben repült, és nem az Izrael által annektált fennsík felett.

Hírdetés

A Háárec című izraeli újság honlapja szerint a döntést a szíriai vadászrepülő kilövéséről egy perc és húsz másodperc alatt hozták meg, miután már nyolcszáz métert megtett izraeli terület fölött, és amikor a Patriot rakéta elérte, már ismét Szíria fölött repült. A két pilótának sikerült időben katapultálnia, és szíriai területen értek földet.

Az izraeli hadsereg légvédelmi egységei kedd reggel óta a Szírián belül zajló légi hadműveletek fokozódását észlelték, és minden eshetőségre felkészültek, hogy megvédjék az 1974-ben elfogadott tűzszüneti vonalakat Izrael és Szíria között.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »