Izrael ismét támadta a szíriai kormánycsapatok állásait Damaszkusz agglomerációjában

Izrael ismét támadta a szíriai kormánycsapatok állásait Damaszkusz agglomerációjában

A Közel-Kelet békéjére áhítozó Izrael csak nem nyugszik bele a Bassár el-Ászád elnök kormányerőinek és szövetségeseinek az iszlamista terroristák fölötti katonai sikerébe. Amint az elmúlt években többször, ma hajnalban az izraeli hadsereg újabb föld-föld és levegő-föld rakétákkal támadt a Szíriai Arab Hadsereg állásaira Damaszkusz egyik külvárosában – írja az ’Arab48 hírportál és szíriai katonai forrásokra hivatkozva a Jediot Áháronot.

A rakétatámadást Izrael három hullámban hajtotta végre a ma hajnali, illetve reggeli órákban a Szíriai Arab Hadsereg, tehát Bassár el-Ászád elnök kormányzati erőinek állásai ellen. A szíriai hadsereg szóvivője szerint az első támadást a főváros El-Kutájfá nevű, Damaszkusztól mintegy 40 kilométerre, a szíriai főváros agglomerációjában levő külvárosában hajtották végre: néhány izraeli harci repülő levegő-föld rakétákat indított a szíriai katonák ottani hadállásaira. A szíriai légvédelem működésbe lépett, s egy támadó gépet el is talált, állítja a damaszkuszi katonai forrás.

Hírdetés

Alig egy órával később az izraeli hadsereg a megszállt Golán-fennsík területéről két föld-föld rakétát indított az El-Kutájfá városban állomásozó kormányerőkre, ám a szíriai légvédelem mindkét rakétát ártalmatlanná tette.

A kora reggeli órákban került sor a harmadik izraeli rakétatámadásra. A hivatalos szíriai jelentés szerint az izraeliek ezúttal a Genezáreti tó partján fekvő Tibériás város környékéről indítottak négy föld-föld rakétát, ám a szíriai légvédelem ezeket is lelőtte.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »