Izgalmas programokkal és filmpremierrel vár a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Kutatók Éjszakáján

Izgalmas programokkal és filmpremierrel vár a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Kutatók Éjszakáján

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 11 tanszékének összesen 43 előadója 12 eseményen fog előadást tartani Budapesten és Esztergomban szeptember 30-án a Kutatók Éjszakája keretében, sőt, a Régészettudományi Intézet egy filmpremierrel (Lovakon, nyergekben. A honfoglaló magyarok hadművészete) is készül.

Számos izgalmas program várja az érdeklődőket szeptember 30-án 18.00–22.30 óra között az egyetem budapesti és esztergomi helyszínein egyaránt.

A teljesség igénye nélkül az érdeklődők Budapesten meghallgathatják a Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpont előadásait, bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen a valódi Ezeregyéjszaka a Közel-Keleten, de lesz Lengyel est is, valamint külön rendezvénnyel készül az orosz tanszék Oh, those Russians! címmel.

Természetesen a palettáról nem hiányozhatnak az interkulturális előadások, a vallás, a politika és szekularizáció kérdéseit körül járó programok sem. Érdekességek és újdonságok derülnek ki a régészet világából, köznapi szófordulatokba rejtett bibliai történeteket ismerhetünk meg, megtudhatjuk, hogyan lehetséges a mesterséges intelligenciát és kiterjesztett valóságot a katasztrófavédelem szolgálatába állítani, vagy hogyhogyan vezérelhetünk kézprotézist és robotkezet. Sőt, aki kíváncsi, még azt is megtudhatja, miért volt szükség káromkodás elleni prédikációkra a Rákóczi-szabadságharc idején.

Hírdetés

Az egyetem esztergomi campusán az előadások főleg az egészség, a gyermekek, az irodalom és a nyelvészet témakörei köré rendeződnek, ezekről az előadásokról ITT olvashatnak bővebben.

Külön érdekessége a kínálatnak, hogy filmpremier  is lesz: a Digitális Legendárium által és a PPKE Régészettudományi Intézetének szakértői segítségével készült Lovakon, nyergekben. A honfoglaló magyarok hadművészete című tudományos ismeretterjesztő film sajtónyilvános bemutatását követően pedig lehetőség lesz az alkotókkal és magyar őstörténeti szakértőkkel is beszélgetni.

Az egyes programokat és azok részleteit IDE kattintva találják.

Forrás és fotó: PPKE-BTK

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »