Ízelítő a Remény hetilap 4. számából

Ízelítő a Remény hetilap 4. számából

A Remény aktuális, 4. száma, amely január 23-án, évközi 3. vasárnap – Isten igéjének vasárnapján jelenik meg, számos érdekes és tartalmas olvasnivalót kínál.

Az újság címlapján olvasható vezércikk Schranko László bacsfa-szentantali lelkiatyától származik, aki írásában többek között Jézus Krisztussal kapcsolatos gondolatokat is megoszt.

A Faggatózó elnevezésű rovatban a lap szerkesztői ez alkalommal Lőrincz Sarolta Arankával, az Ipoly mentén élő népművelővel, szerzővel beszélgettek. Az interjúból megtudható mások mellett, hogy miért fontos napjainkban a népi hagyományok művelése, valamint választ kapunk arra is, hogy mi egy keresztény szerző elsődleges feladata.

Hírdetés

A Felvidéken megvalósuló rendezvények közül az újság beszámol a lévai Reviczky Házban tartott házszentelésről, valamint a felnőttekhez szóló hittanóráról, a Tisza partjának Kistárkány község határában, vízkeresztkor történő megáldásáról, továbbá arról az ünnepi eseményről is, amikor tavaly novemberben Stanislav Stolárik rozsnyói megyés püspök plébánossá nevezte ki Sipos György atyát, a fülekpüspöki egyházközség öt falujának plébániai kormányzóját.

Az újság hasábjain fellelhetőek a szokásos rovatok, így a Jakubecz Márta által szerkesztett, kéthetente megjelenő Csendkóstoló.

A vasárnapi homíliát ez alkalommal Szakál László János atya osztja meg az olvasókkal, de a Remény legújabb számában filmszemle rovat is található.

(Bartalos Nikolas/Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »