Ízelítő a Remény hetilap 39. számából

Ízelítő a Remény hetilap 39. számából

A Remény legújabb, amely szeptember 25-én, évközi 26. vasárnap jelenik meg, újfent színes olvasnivalót kínál.

Az újság címlapján megtalálható vezércikk a hetilap főszerkesztőjétől, Pápay György Páltól származik, aki írásában többek között aktuális és elgondolkodtató gondolatokat oszt meg.

A legfrissebb világegyházi és anyaországi hírek mellett a második oldalon a kazahsztáni pápalátogatás részletes összefoglalója olvasható.

A Faggatózó elnevezésű rovatban a szerkesztők ezúttal Bagin Árpáddal beszélgettek, aki néprajzos körökben ismert, hiszen több munkája is napvilágot látott, melyekben az Ógyallán és környékén található szakrális kisemlékekkel foglalkozik. Azt azonban kevesen tudják, hogy a régmúlt vallásos emlékeinek kutatása mellett több iskolában is hitoktatóként dolgozik.

Hírdetés

Danczi Mónika „Igaz tanúságok” elnevezésű rovata is folytatódik, de a lapban olvashatók írások és jegyzetek mások mellett Albán József, Gábor Bertalan, Gujber Zsuzsanna, Patay Péter és Sárközi János tollából is.

Hitünkben segít elmélyülni a György Ferenc atya által írt homília és az aktuális liturgikus naptár, de találunk receptet, verseket, rejtvényeket és időszerű programajánlókat is.

A szerkesztők jó egészséget kívánnak minden kedves olvasónak!

(Bartalos Nikolas/Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »