Ízelítő a Remény hetilap 3. számából

Ízelítő a Remény hetilap 3. számából

A Remény legújabb száma, amely január 16-án, évközi 2. vasárnap jelenik meg, újfent érdekes olvasnivalókat kínál.

Az első oldalon megjelent vezércikk szerzője, Gyepes Aranka békességgel kapcsolatos elmélkedéseket, gondolatokat oszt meg írásában.

A Faggatózó elnevezésű rovatban az érdeklődők egy Ferenc pápával készült interjú magyar fordítását is elolvashatják, amely tavaly karácsonykor jelent meg az olasz LaStampa és a La Repubblica napilapokban. A Szentatya mások mellett visszaemlékezett gyermekkori karácsonyaira, mesélt kedves olvasmányairól, sportjairól, nagyszüleiről, s azt is elárulta, hogy milyen feltételekkel lát virágzó jövőt az emberiség előtt.

Az aktuális lapszámban több hazai szerzőtől is olvashatók cikkek. A legújabb Reményben találunk jegyzetet és levelet többek között Bodzsár Gyula, Danczi Mónika, Józsa Attila és Jeso Eszter tollából is.

Hírdetés

A szerkesztők nagy hangsúlyt fektetnek a legújabb világegyházi hírekre és egyháztörténeti érdekességekre, így az újságban több különlegesség is megtalálható, mint például a bibliai frigyláda történetéről szóló írás.

Hitünkben segít elmélyülni a Zsidó János atya által írt homília és az aktuális liturgikus naptár, de a lap hasábjain találunk olvasói leveleket, receptet, verseket, rejtvényeket, és programajánlókat is.

A szerkesztők áldott napokat kívánnak minden kedves olvasónak!

(Bartalos Nikolas/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »