Ízelítő a Remény hetilap 27. számából

Ízelítő a Remény hetilap 27. számából

A Remény e heti, 27. száma, amely július 3-án, évközi 14. vasárnap jelenik meg, gazdag olvasnivalóval várja az érdeklődőket.

Az aktuális szám első oldalán, a „Magnificat…” címmel megjelent vezércikket Gyepes Aranka írta.

Ahogy a lap olvasói már megszokhatták, a második oldalon többek között a legfrissebb hazai, anyaországi és világegyházi hírek kerülnek terítékre.

A Faggatózó elnevezésű rovatban az érdeklődők ezúttal a Magyarbél községből származó Tóth József szalézi misszionárius atyával olvashatnak egy tartalmas beszélgetést. Az interjúból megtudható, hogyan telik egy napja a havas misszióban és vajon van-e már papi-szerzetesi hivatás a jakutföldi fiatalok közül. Továbbá az is, hogy milyen helyzetben van a katolikus közösség Jakutföldön, milyen más vallásokkal él együtt és emberileg milyen eredményről számolhatnak be az ott működő szalézi misszionáriusok.

Hírdetés

A honi események közül a lap tudósít többek között a Vízkelet községben lezajlott első szentáldozásról, a füleki bérmálásról, továbbá a Besztercebányán történt diakónusszentelésről is, melynek keretében a Besztercebányai Egyházmegye püspöke, Marián Chovanec diakónussá szentelte a szebedi Murko Adamot és a palásti Péter Ottót is.

Danczi Mónika „Igaz tanúságok” elnevezésű rovata is folytatódik, de a lap berkein belül olvashatók írások és jegyzetek mások mellett Berényi Kornélia, Olgyay Csaba, Puss Rudolf és Csáky Károly tollából is.

A vasárnapi homíliát ezúttal Molnár Tamás atya osztja meg az olvasókkal, az újság hátsó oldalán pedig különböző lelki programok várják az érdeklődőket.

A szerkesztők kellemes olvasást és jó egészséget kívánnak!

(Bartalos Nikolas/Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »