Ízelítő a Remény hetilap 14. számából

Ízelítő a Remény hetilap 14. számából

A lap legújabb száma, amely április 3-án, nagyböjt 5. vasárnapján jelenik meg, számos érdekes és tartalmas olvasnivalót kínál.

Az aktuális szám első oldalán (továbbá az ötödik oldalon) Ferenc pápa felajánlásának teljes szövegét olvashatják, hiszen március 25-én, Urunk születésének hírüladása ünnepén, bűnbánati szertartás keretében a Szent Péter-bazilikában a Szentatya felajánlotta Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének.

A honi események közül a lap beszámol többek között a március 20-án, nagyböjt harmadik vasárnapján megtartott nagykövesdi templombúcsúról, a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont ünnepélyes átadásáról, továbbá a Szőgyén községben bemutatott ünnepi szentmiséről is, amikor a Felvidéken működő Jópásztor Alapítvány március 22-én, egy hálaadó szentmise keretében köszönte meg Magyarország Kormányának a felvidéki magyar katolikus közösségek részére nyújtott támogatásokat.

Hírdetés

A legújabb Reményben olvashatók jegyzetek és írások mások mellett Lőrincz Sarolta Aranka, Varga Róbert, Berényi Kornélia és Gábor Bertalan atya tollából is.

A vasárnapi homíliát Nagy András atya osztja meg az olvasókkal, de a húsvéti ünnepkörrel, illetve a nagyböjti időszakkal kapcsolatosan is ajánlanak olvasnivalókat a szerkesztők.

A Remény munkatársai kellemes olvasást és áldott napokat kívánnak minden kedves olvasónak!

(Bartalos Nikolas/Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »