Iványi Gábor egyesületénél vizsgálódik a NAV

Hétfő reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nagyjából harminc munkatársa jelent meg az Oltalom Karitatív Egyesület józsefvárosi, Dankó utcai központjában. Házkutatási paranccsal érkeztek.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek – írta az Oltalom Karitatív Egyesület hétfő reggel oldalán. Korábban a NAV már többször tartott ellenőrzést az Iványi Gábor által vezetett egyesület iskoláiban és egyéb intézményeiben és próbálta lefoglalásokkal behajtani a tetemes tartozást, ami az állami járandóságuk visszatartása miatt keletkezett.

Hírdetés

A Soros-hálózathoz köthető szervezet korábban maga vallotta be, hogy több mint 246 millió forinttal tartozik a NAV-nak. Ráadásul a tartozás bérkifizetésekkel összefüggésben keletkezett, vagyis saját állításunk szerint a dolgozók bére után nem fizették meg a járulékokat. Ez pedig súlyos szabálysértés a munkáltató részéről, hiszen ez nem a munkáltató pénze, hanem a magánszemély bruttó bérének a része, így nemcsak a költségvetést érheti kár, hanem a dolgozó magánszemélyt is. A NAV Központi Nyomozó Főosztály 2020. január 20. napján nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy, az adóigazgatási szakterülettől érkező bűnügyi tájékoztatás alapján.

A büntetőeljárás során okirati bizonyítási eszközök felkutatása és lefoglalása vált szükségessé, ezért a NAV nyomozói 2022. február 21-én kutatást tartanak a nyomozás során beazonosított irattárolási helyeken, azaz a 1086 Budapest, Dankó utca 9., Dankó utca 11. és Dankó utca 15. szám alatti helyiségekben – írta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtómegkeresésre. A Menedék és az Oltalom szervezetek Soros György céljait szolgálják: 2016-ban együtt próbáltak – sikertelenül – ételt osztani a déli határzárnál, hogy ezzel tegyék elviselhetőbbé a tranzitzónát, és több migránst sarkalljanak arra, hogy Magyarország felé vegyék az irányt. Két hónappal később mindkét szervezet csatlakozott az ugyancsak Soros alapítványhálózata által kitartott szervezetek kampányához, amellyel a kvótanépszavazás érvénytelenségét akarták elérni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »