Ittas kerékpáros ütközött egy autóval Szencen

Kerékpár ütközött egy személyautóval csütörtök (6.7.) este Szencen. A balesetben senki sem sérült meg. Az autón keletkezett kár összege eléri az 1000 eurót. A biciklis ittas volt, ezért eltiltották őt a további kerékpározástól. Erről Lucia Mihalíková, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatott pénteken.

A rendőrség információi szerint a 36 éves, ittas kerékpáros az egyirányú Šafárik utcán keresztül hajtott végig, miközben nem figyelt kellőképpen a forgalomra, aminek következtében összeütközött egy személygépkocsival.

Hírdetés

A rendőrök a baleset mindkét résztvevőjét alkoholtesztnek vetették alá. A kerékpáros tesztje pozitív volt. A leheletében mért, 1,46 mg/l alkoholmennyiség túllepte a törvény által a községek területén és a kerékpárutakon biciklizők számára megengedett, 0,24 mg/l-es határt.

A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit. Egyben felhívják a figyelmet, hogy az alkohol csökkenti a koncentráló képességet és megnöveli a reakcióidőt. „Ezért a kerékpárosoknak is ügyelniük kellene arra, hogy ne veszélyeztessék önmagukat, illetve a közlekedés többi résztvevőjét” – tette hozzá Mihalíková.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »