Itt valami nem stimmel: A terrorista-támogató ENSZ, kontra cionista rezsim

Az ENSZ izraeli képviselete elutasította a világszervezet palesztin dolgozójának szabadon engedésére vonatkozó kérését, akit Izrael a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamász terrorszervezet katonai szárnyának támogatásával vádol – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió csütörtökön. Az ENSZ jogi szakvéleménye szerint diplomáciai mentesség vonatkozik segélyszervezetének minden dolgozójára, és ezért a szervezet Vahid Abdallah Bors nevű munkatársuk szabadon bocsátását követelte.

Magyar Menedék - Badiny

A világszervezet azt is kérte az izraeli hatóságoktól, hogy az ENSZ főtitkárának képviselője meglátogathassa az Izraelben bebörtönzött vádlottat.

Az ENSZ jogi osztálya levelében a terror támogatásával vádolt rab fogva tartásának helyszínét, az 1948-as izraeli határokon belül található Beér-Seva nevű izraeli várost arabul, Bir as-Szab néven jelölte meg.

Dani Danon, Izrael ENSZ nagykövete csütörtökön kiadott közleményében elutasította a nemzetközi szervezet kérését. Danon válaszát azzal indokolta, hogy nem élveznek diplomáciai mentességet az izraeli polgárok bántalmazására törekvő terroristák.

Az izraeli rendőrség és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat júliusban vette őrizetbe az ENSZ-nek dolgozó Vahid Abdallah Bors nevű palesztin mérnököt, akit azzal vádolnak, hogy a Hamász terrorszervezet katonai szárnyát támogatta az ENSZ forrásaiból.

A Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet értesülése szerint Bors már 2003 óta az ENSZ-nek dolgozott; a harcokban megrongálódott épületek lebontása és a törmelék elszállítása volt a feladata.

A Hamász cáfolta a Bors ellen felhozott vádakat, melyek célja e szervezet szerint a segélyszervezetek elleni lejárató hadjárat és ezzel a Gázai övezet zárlatának súlyosbítása.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »