Itt az új UEFA-rangsor: ennél rosszabbul még sosem állt a magyar foci

Három helyet rontott Magyarország az Európai Labdarúgó Szövetség rangsorában, és a klubok teljesítménye alapján készített listán már csak a 36. helyen áll.

Az mfor.hu összeállítása szerint ennél rosszabb pozícióban még nem állt a magyar klubfutball, sőt a régióban is leszakadni látszik. Az UEFA legfrissebb számításai szerint a magyar bajnokság az európai ranglista 36. helyén áll, ami előző évadhoz képest 3 helyes visszacsúszást jelent, ami 2 évig tartó stagnálás után következett be.

Hírdetés

A 2009/2010-es szezon után elkezdődött egy lassú felívelés, köszönhetően annak, hogy ekkor a Debrecen BL-főtáblára jutott. A következő évadban ismét főtáblás lett az Európa Ligában, két évvel később pedig a Videoton mérethette meg magát ugyanitt. Azóta egyszer a Videoton, egyszer pedig a Debrecen jutott el a rájátszásig, de az EL-főtábla is elérhetetlen maradt.

A régiónk bajnokságai közül a egközelebb a szlovák áll, a 32. helyen, előtte a 30.-on pedig Szlovénia. A legelőkelőbb helyezést egy évtizede Ukrajna tudhatja magáénak, jelenleg a 8.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »