Itt az MNB-balhé újabb kommunikációs mélypontja

Kovács Zoltán kormányszóvivőt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak közpénzköltéseiről faggatta az ATV csütörtök esti Egyenes beszéd című műsorában Kálmán Olga, aki többek között arra volt kíváncsi, hogy a magyar állampolgároknak milyen előnye származik például a közpénzből történt ingatlanvásárlásokból, esetleg a Matolcsy Györgyről szóló könyv kiadásából – több nyelven is.

Kovács Zoltán szerint az egész magyar társadalom előnye ebből az, hogy tehetségeket tudnak belőle támogatni, olyan tevékenységre tudnak költeni, melyek más alapítványoknak, szervezeteknek nem állt módjában.

Arra a kérdésre, hogy szerinte rendben van-e a közpénzből egy unokatestvérnek félmilliárd forintot adni, a kormányszóvivő elmondta, ha valamiről kiderül, hogy nem szabályosan költötték el, majd az arra hivatottak megállapítják, hogy szabályos volt-e. „Nem az újságíróknak fogok elsőre hinni” – tette hozzá.

A folytatás további elérhetőségekkel ITT

Következmények nélküli ország maradunk. Erről beszélt a kormányszóvivő után Kéri László politológus. Lehet finnyáskodni, hogy szeretem, nem szeretem ezt a politológust, annyi azonban tény, hogy nagyon kemény igazságokat mondott ki. Felfoghatatlan, a magyar társadalmat elképesztő mértékbe megrövidítő kifizetőhelyi tevékenység folyik. Egyelőre nyolc ilyen kifizetőhely került szóba, de ennyi is bőven elég volt. A Tocsik-pernél még felfogtuk, hogy mennyi az a 825 millió forint (amiből bőven jutott az MSZP és az SZDSZ pártkasszájába is), de itt ma már felfoghatatlan nagy pénzekről, 100 és 100 milliárdokról van szó. A Tocsik-per idején az MSZP pártkasszáját kezelő Boldvai László tanárnő felesége érintett a panamai offshore-botrányban, emiatt felfüggesztette a párttagságát, de nem függesztette fel a salgótarjáni polgármester melletti tanácsadói tisztségét. 1000 négyzetméteres házban élnek, luxus körülmények között.

A Kéri-interjú elérhető ITT

Békéscsaba, 2016. április 29.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek.” (Részlet Morvay Péter: Magyarország elrablása – Offshore számlákon az államadósság duplája című 2012-es írásából) Ennek sem lett következménye, legfeljebb annyi, hogy időközben még néhány milliárd dollár kivándorolt! A hatalom engedélyével, immár nemzeti alapon! 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »