Itt a Száz leggazdagabb magyar listája

Ők a leggazdagabbak és a legbefolyásosabbak Magyarországon

Ismét Csányi Sándor vezeti a Napi.hu gondozásában megjelent A 100 leggazdagabb 2016-os listáját, ahová idén tíz új nábob érkezett. A Befolyásbarométer dobogójára pedig Orbán Viktor, Csányi Sándor és Lázár János került.

Tavaly újabb 35 milliárddal, 200 milliárd forintra gyarapította vagyonát Csányi Sándor, így 2011 óta egymás után hatodszor lett a leggazdagabb magyar – derül ki a Napi.hu kiadásában idén immár 15. alkalommal megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványból.

Az OTP Bank első emberét Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 175 milliárd forinttal, míg a harmadik helyre – öt év után újra – Demján Sándor került, akinek vagyona 2016-ban 120 milliárd forintra nőtt. Az idei lista egyik legnagyobb változása, hogy a tavaly 115 milliárd forintra becsült vagyonnal harmadik, a Fotex-csoport főtulajdonosa, Várszegi Gábor – aki a 14 évvel ezelőtt megjelent első náboblistát 40 milliárd forintos vagyonnal vezette – idén kikerült a leggazdagabb magyarok közül, ugyanis az elmúlt pár évben fokozatosan elszakadt Magyarországtól és a magyar gazdaságtól, mára magyar lakcímkártyáját és adószámát is visszaadta.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: napi.hu/Facebook

sokkaljobb-kommentár: Amíg azt az adatot nem ismerhetjük meg, hogy mennyi adót és mennyi járulékot fizettek be a magyar államkasszába, addig viszolygok ettől a listától! A pályázatokat, állami támogatásokat, az állami beruházásokat sorra nyerik, lakmároznak, gazdagodnak a jövedelemhez alig jutó magyarok adójából. Mert nálunk lassan már csak ők fizetnek adót! Az egykulcsos adót alkotmányos védelem alá helyezte a Fidesz, aminek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara, a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót.

A jegybank körül zajló botrányokkal kapcsolatban Bod Péter Ákos volt jegybank elnök megjegyezte többek közt azt, hogy a forint gyengítésén 561 milliárd forintot nyert a jegybank, és 2000(!) milliárd forinttal megugrott az államadósság! A jegybank minden kiadása (a több mint ezer dolgozó és minden rezsi!), valamint az esetleges vesztesége a magyar adófizetőket terheli, a nyereséggel meg szabadon rendelkezik! Furcsa képlet ugye matematikusok?

Békéscsaba, 2016. május 7.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke azért nem utalta át a költségvetésnek az alapítványokra fordított közel 270 milliárd forintot, mert fontosabbnak tartja a nemzeti öntudat építését, mint a devizahitelesek veszteségeinek csökkentését. Matolcsy György szerint bár az alapítványok közpénzt osztanak, mégsem vizsgálják a támogatottak tulajdonosi hátterét, így az offshore cégek sincsenek kizárva a kifizetésekből. A jegybank elnöke lapunknak adott exkluzív interjújában elmondta, helyesnek tartja, hogy a fia cége is részesült a jegybank növekedési hitelprogramjának forrásaiból. De az is kiderült, hogy Matolcsy Györgynek száz unokatestvére van, akik közül mások is részesülhettek az MNB-s pénzekből.” (Részlet a Sakk és póker, állami játék című Matolcsy-interjúból, mno.hu). Havi jövedelme ötmillió forint és két jegybanki alapítványtól is kap hozzá némi költőpénzt.


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »