Itt a Napvallás! – A tudatosság nem faji, nemi, életkori… kérdés, hanem elsősorban akarati

Kétféle embert szoktunk megkülönböztetni a hozzánk fordulók között: az egyik típust viszi a Sors a hátán, a másikat vonszolja maga után. Az előbbi sikeresnek, az utóbbi kétségbeesettnek érzi magát. Azonban, nem egyszer előfordul, hogy a két csoport között oda-vissza csere van. Miért? Hogyan? Erről lesz most szó.

Vannak, akik csak nehezen tanulnak. Közéjük tartozom én is. Vannak, akiket a saját hiedelemrendszerük és „tudásuk” köt meg, míg vannak, akik csak figyelmetlenek és érzéketlenek a változások sürgető jeleire. Bárhogy is, az emberek közötti legnagyobb különbséget jómagam az önmagunk megváltoztatására való hajlamban látom.

Vannak fafejű, makacs, önző, kényelmes, mohó, hataloméhes, törtető emberek és vannak, akik hajlandóak olyan irányba változni, hogy tudatuk, életszemléletük, értékrendjük, viselkedésük ne megfutamodjon, ha hibát talál magában és másokban, hanem folyamatos megújulással felnőjön az adott feladathoz. Ez számomra a Napvallás útja.

 

Mindig mindent meg lehet magyarázni: miért teszek valamit, miért teszem másképpen, mint a többiek, vagy miért nem úgy csinálom, ahogy mások. Igényeink persze szép számmal vannak: sokan ugyan leplezetten, de abból indulnak ki, hogy inkább a környezetük változtasson a hozzáállásán, mert ők már minden tőlük telhetőt megtettek, s most már igazán nem rajtuk múlik. Talán ők csapják be magukat a legjobban. Sokéves spirituális munkásságom alapján állíthatom, hogy az önző ember azért szíve mélyén tudja, hogy önző. Miként egy hazug ember legbelül egy kósza pillanatra átérzi, hogy ő becsapni készül másolat, de a megrögzött igazságosztó ember ritkán néz csak tükörbe és egója akkor is görbe tükröt tart elé önmagáról, másokról és a világról.

 

 

Amennyiben valaki változtatni szeretne az életén, akkor mindenekelőtt a „miért lehetetlen”, „miért nem most”, „mire van még szükségem ahhoz, hogy elkezdhessen” típusú hiedelmeivel kell végleg szakítania. Ugyanis, aki mindig a kedvező alkalomra vár, az időt veszít. Nem vitatom, hogy olykor bizonyos eseményekre objektív okok miatt várnunk kell, viszont a tudatunk mindig jelen van: a tudatállapotunkat bármikor, bármilyen korban, bármilyen helyzetben képesek vagyunk pozitív irányba befolyásolni. Kérdés, hogy igazán akarjuk-e?

 

Az embert elsősorban és mindenekfelett az elérhető tudatállapotok széles spektruma különbözteti meg a növényektől és az állatoktól. Az ember képes meghaladni a beszűkült tudatállapotait, HA AKARJA. Az ember képes értelme segítségével átlátni és feldolgozni a múlt traumáit, HA AKARJA. Az ember képes elképzelni magát olyan jónak, értékesnek, felszabadultnak, boldognak és kiteljesedettnek, amilyenné válni szeretne, HA AKARJA.

 

És akkor még egy szót se ejtettünk meditációról, auráról, csakrákról, energiákról meg más hasonló ezoterikus dolgokról, csupán az AKARATUNK HATALMÁRA ébredtünk rá. Az emberi akarat hatalma éppen addig terjed, ameddig a személyes határaink nyúlnak. Ha a sufniig, akkor a sufniig. Ha a koponyánkig, akkor a koponyánkig. Ha a multiverzum széléig, akkor kozmikus tudatról beszélünk. Én valódi határokról beszélek, nem kitalációkról. A beszűkült és megfáradt tudat megköti az értelmet, amely így másnak láttatja a valóságot, mint ami. A csalódottság, a csüggedtség, a lehangoltság nem felszabadítja a tudat (szellem) és a lélek erőit, hanem megköti azokat. Az anyagi kötődésektől (pl.: vagyon, pénz, materializmus), a vágyaktól (uralkodási vágy, manipuláció, mohóság, státusz stb.), az előítéletektől (faji, nemi, vallási, politikai, személyeskedő attitűd…), valamint az emléksúlyoktól való megszabadulás folyamata maga az ébredés.

 

Hírdetés

Az ébredés nem fizikai, hanem spirituális értelmű. Azért spirituális, mert az ember tudatossága eszmél rá, hogy korábban aludt, egy jó mély álomban vett részt. Miért? Mert mások születésétől fogva altatták. Persze „jó szándékból”, de most ideje felébredni!

Az emberi tudatosság is evolúción megy keresztül, ily módon egy magasabb szintre léphet. Mikor és hogyan? Most és szabad akarattal!

 

 

Ehhez nem kell mást tenni, mint minden olyan tudatkorlátozó szokást, előítéletet, beállítódást, amit elénk tesz a mindennapi élet, átvilágítani a magasabb tudatosság fényével. Egyszerűbben fogalmazva, láss mindent olyannak, amilyen, s nem olyasfélének, aminek látni szeretnéd a vélt igazságaid és a felvett tudásod alapján. Még akkor is, ha legközelebbi ismerőseid vagy éppen saját magad hamisságát éred tetten. Ne alkudj meg soha, ha átláthatóságról és tisztaságról van szó! Ne érd be kevesebbel, mint a valóság! Ha felismertél egy hibát, akkor javítsd ki önmagadban! Hozz tudatos döntést, amellyel bizonyítod, hogy tudatosságod már megérett arra, hogy az elméleti egyetértés-helytelenítés kettősségeire építő minősítésláncolat megszakításával Te az Egységet képviseld. Lehet-e nemesebb feladata az emberbőrbe bújt TUDATNAK, mint meghaladni saját kicsinyességét és kifejleszteni a lelki nemességét? Azt a tudat-lelki képességet, amely valóban megbocsát ott, ahol korábban haragudott. Amely igazából megbékél abban, amiben előtte vérre menő harcot folytatott. Amely ténylegesen összhangot teremt ott, ahol mások káoszt okoztak. Ezek mind az edzett AKARAT kérdései, amelyek nélkülözhetetlenek saját magunk átalakításának folyamataihoz. Az általam képviselt életszemlélet, a Napvallás erről szól.

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom programjainkat.

 

Részt vehetsz programjainkon:

Önfejlesztő Műhelyeinken (beszélgetős előadásainkon)Aurafejlesztő és Meditációs KlubjainkonHétvégi töltődéseinken (és Istentiszteleteinken)Bel- és Külföldi zarándoklatainkona Naptemplomunkban és a Pálos kolostorokban tartott IstentiszteleteinkenSzer-napjainkon (szent ünnepnapjainkon)Főnix programunkonÉbresztő Táborunkban

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül! Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához.

 

Bővebb információ:

[email protected]

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Itt a Napvallás! – A tudatosság nem faji, nemi, életkori… kérdés, hanem elsősorban akarati appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »