Itt a nap, amikor megmutathatja, mennyire jószívű, és kiderül, kiben bízhat

Itt a nap, amikor megmutathatja, mennyire jószívű, és kiderül, kiben bízhat

Gyűjtést rendeznek a tescókban, megszólal Deutsch Tamás, összeül az ENSZ BT, megint játszanak a női kéziseink. Ilyen lesz a péntek.

Köd van, hideg és tél, de legalább péntek. Jó reggelt!

Ma és holnap kétnapos élelmiszergyűjtő akciót indít a Magyar Vöröskereszt a Tesco 111 hazai hipermarketjében. A cél 50 tonna étel összegyűjtése, melyből mintegy 10 ezer családnak tudnának segítséget nyújtani. Irány a Tesco! Az ünnepek közeledtével úgyis növekedni szokott az adományozói kedv, mutassa meg, hogy az ön szíve sincs kőből!

Politikai vízekre evezve: a tegnapi nap is eléggé mozgalmasra sikeredett, ilyen formán mára is hasonlókat jósolunk. Egészen biztosan folytatódik a jobbikos ÁSZ-ügy, amely jelenleg úgy áll, hogy a Fidesz egyik legagilisebb kihívóját anyagilag lehetetlenítenék el. Vona Gábor pártelnök ennek megfelelően tegnap le is zsarnokozta Orbán Viktort, akinek (ha tartja a szokásos menetrendet) ma a Kossuth Rádióban lesz alkalma replikázni. Már alig várjuk. Ő egyébként csütörtökön is megszólalt: barátja, Mészáros Lőrinc televíziójának, az Echo TV-nek adott nyilatkozatot, amelyben az Európai Parlamentben lefolytatott, a magyar jogállamiságról szóló vitát, valamint az ország ellen indított pereket értékelte.

Mocorog a baloldal is: tegnap egy darabig úgy tűnt, Karácsony Gergely személyében megvan a közös miniszterelnök-jelölt, de aztán kiderült, hogy csak annyira, amennyire eddig bármikor. Meglátjuk, ebből mi sül ki ma.

Tarlós István, ahogy minden pénteken, ma is sajtótájékoztat Budapest ügyeiről. A fideszes főpolgármesternek kemény napja volt tegnap is, közmeghallgatást tartott a városházán, ahol többek között a ligetvédők és a római-parti mobil gátat ellenzők ostromát volt kénytelen állni. Mi is ott voltunk, olvassák el beszámolónkat, tényleg érdemes:

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnyűhetetlen elnöke Székesfehérváron is bemutatja Benne bízhat! című választási programját, illetve a helyi jelölteket. Ez nagyjából annyira ígérkezik jó murinak, mint a MIÉP hasonló dzsemborija korábban.

A Magyar Nemzeti Arcvonallal kapcsolatos nyomozásról is sajtótájékoztatót tartanak, tudják, ez az a szélsőséges szervezet, melynek korábbi vezetője, Győrkös István a gyanú szerint megölt egy rendőrt Bőnyben.

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorrá avatja Donald Tuskot, az Európai Tanács lengyel elnökét. Vajon ebből is lesz akkora felfordulás, mint Vlagyimir Putyin hasonló debreceni kitüntetéséből?

http://mno.hu/

A KSH megmondja, mennyi volt az infláció novemberben, illetve a külkereskedelmi termékforgalom októberi alakulásáról is beszámol.

Konferenciánt rendez Gyógyuló Egészségügy címmel a Nézőpont Intézet, ahol többek között Deutsch Tamás is ott lesz.

Női kéziseink a csehekkel játszanak a világbajnokságon, de annyira nem kell izgulnunk, mert a csoportból szerencsére már továbbjutottak a lengyelek tegnapi legyőzésével.

Zajlik az élet külföldön is, Észak-Koreában például már biztosra veszik a háborút, Donald Trump pedig a Közel-Keleten kavart újabb vihart (azért reméljük, nem Sivatagit…) azzal, hogy Jeruzsálemet nevezte meg Izrael fővárosaként. Erről az ENSZ Biztonsági Tanácsában is beszélni fognak ma.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Közben ülést tart az EU-Ukrajna Társulási Tanács, izgalmas lesz megfigyelni, hogy erre mit reagál a magyar kormány a kisebbségek jogait csorbító ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos tiltakozás fényében. Szijjártó Péter külügyminiszter korábban gyakorlatilag azt mondta, hogy ahol csak tudunk, keresztbe teszünk az ukránoknak, amíg ez a kérdés nem rendeződik, de például a NATO-ból már jelezték, hogy azért minden egyéb szempontot nem kellene ennek alárendelni.

http://mno.hu/

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter Párizsba látogat, Recep Tayyip Erdogan török elnök pedig befejezi kétnapos görögországi túráját. Németországban folytatódik az SPD kongresszusa, Katalóniában dübörög a kampány, Berlinben Kónya Imre kap Nemzetközi Adalbert-díjat. Őt Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök köszönti majd, és Gulyás Gergely, a magyar Országgyűlés alelnöke (a Fidesz frakcióvezetője) méltatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »