Itt a nap, amelyre a focirajongók régóta vártak

Itt a nap, amelyre a focirajongók régóta vártak

A mai nappal megkezdődnek Franciaországban az Európa-bajnokság küzdelmei, a tornán negyvennégy év után vesz részt újra a magyar válogatott. Kezdésnek összeszedtük a legfontosabbakat. Indul az utazás, tartson velünk!

A 2012-es, lengyel–ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság után most Franciaországban találkoznak a kontinens legjobb válogatottai. A tornán, amely július 10-éig tart negyvennégy év után részt vesz a magyar nemzeti együttes.

Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az UEFA végrehajtó bizottsága 18-ról 24 csapatra bővítette a csapatok létszámát, másrészt annak, hogy a Bernd Storck vezette legénység oda-vissza megverte a pótselejtezőn Norvégiát.

A szervezők hat darab négyes csoportot alakítottak ki:

A: Franciaország Svájc, Románia, Albánia
B: Anglia, Oroszország, Szlovákia, Wales
C: Németország, Ukrajna, Lengyelország, Észak-Írország
D: Spanyolország, Horvátország, Csehország, Törökország
E: Belgium Olaszország, Svédország, Írország
F: Portugália, Ausztria, Magyarország, Izland

Minden csoportból az első két helyezett, valamint a legjobb négy harmadik helyezett jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Természetesen hazánkban a magyar csapat szereplése a legfontosabb, a mieink programja a következő (a részletes programért kattintson ide):

– Június 14. kedd, 18.00: Ausztria–Magyarország (Stade Bordeaux-Atlantique, Bordeaux)

– Június 18. szombat, 18.00: Izland–Magyarország (Stade Vélodrome, Marseille)

– Június 22. szerda, 18.00: Magyarország–Portugália (Stade des Lumières, Lyon)

Már korábban bemutattuk három ellenfelünket: azt a nemzedéket, amely, úgy látszik, ebben az évben állt össze igazán, azt a csapatot, amely a selejtezősorozat meglepetéscsapata volt, és persze a Cristiano Ronaldóra épülő luzitánokat.

A csapatmustra mellett arra is kitértünk, hogyan juthat el Marseille-be, Bordeaux-ba vagy Lyonba, és persze a városokon belül a stadionba. Milyen nevezetességek várják, mennyibe kerül közlekedés, mennyit kell fizetni egy korsó sörért.

A fontosabb csoportmeccsek mellett természetesen minden magyar érdekeltségű találkozót élőben követhet majd az MNO-n. Indul tehát az Európa-bajnokság, tartson velünk!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »