Itt a Jobbik antikorrupciós csomagja is – de a győzelemhez a részvétel a fontos

A Jobbik akciótervének második fejezetét Vona Gábor, a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje Budapesten mutatta be. Az antikorrupciós csomagnak 6 pontja van.

Vona Gábor szerdai sajtótájékoztatójának felvezetőjében hangsúlyozta, április 8-án nem négy évről, hanem legalább két generáció sorsáról fogunk dönteni. Szerinte nem az a választás tétje, amit a propaganda állít, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e, hiszen a Jobbik-kormány is meg fogja védeni Magyarországot, sőt sokkal jobban, mint a Fidesz-kormány,

„amelyet nyugodtan nevezhetünk a betelepítések kormányának”.

A Jobbik ezzel szemben sem titokban, sem pedig a kötvényeken keresztül nem fog senkit betelepíteni, sőt határőrséggel fogja védeni a határzárat – fogalmazott a politikus.

A jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint a választások tétje a kivándorlás.

„Orbán Viktor elmúlt 8 éve politikai zsákutcába vitte ezt az országot, ahonnan menekülnek az emberek, különösképpen a fiatalok, és ahonnan a fiatalok menekülnek, annak az országnak nincs jövője”

– szögezte le.

A Jobbik célja, hogy ezt a folyamatot lelassítsa, és végül megállítsa.

Vona Gábor élesen fogalmazott, amikor a magyar jelent bemutatta:

Orbán Viktor és környezete az elmúlt 8 évben szétlopta az országot, ellopta a fejlesztési forrásokat, a Jobbik ezeket megőrzi és az országra fordítja majd.Orbán Viktor és körei az országot járva akkor érzi magát boldognak, ha lát egy új stadiont, a Jobbik-kormány az országot járva akkor lesz boldog, ha látja, hogy újra magyar kézben lévő termelőüzemek jönnek létre, épülnek fel a Magyarországon.Orbán Viktor elégtételt akar venni a magyar embereken, a Jobbik-kormány viszont nem elégtételt akar venni, hanem kórházi diagnosztikát, és ezt kívánja az kórházi ellátásnak átadni.Orbán Viktor a húsvéti beszéde alapján listázni szeretné a politikai ellenfeleit, a Jobbik-kormány viszont az ország problémáit akarja listázni, és meg fogja azokat oldani a programjának a segítségével.

Hírdetés

De ahhoz, hogy ide eljussunk – fogalmazott Vona Gábor -, április 8-án meg kell nyerni a választásokat, majd megerősítette:

a kormányváltás kulcsa a magas részvétel, aminek legalább 70 százalékosnak kell lennie.

Reagált a baloldali „visszaléptetési tragikomédiára” is: mivel a baloldali pártok az elmúlt 8 évben nem tudtak megegyeznie, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy a következő 4 napban sem fognak. Ami a tragikomédia során zajlik, az nem a kormányváltás, nem is baloldal, hanem a Fidesz érdeke,

„ezért arra kérem a választókat, hogy ne foglalkozzanak ezzel a tragikomédiával”

– tette hozzá a Jobbik kormányfő-jelöltje.

A Jobbik nem az ellenzéki pártokkal harcol, hanem a kormányt szeretné leváltani. Vona Gábor elszomorítónak tartja, hogy a baloldali pártok ezzel szemben csak egymást akarják leváltani.

„Ez nem a mi problémánk, nem a mi dolgunk, a Jobbik saját programját akarja megvalósítani”

– jelentette ki, majd megismételte, ezért kell a magas részvételre összpontosítani. “A győzelemhez a részvétel a fontos!” -jegyezte meg.

Vona Gábor és Szilágyi György – fotó: Béli Balázs / Alfahír

Vona Gábor szerint 3 kérdésre kell választ adnia polgároknak a voksolás előtt:

Melyik a legerősebb ellenzéki párt? Erre a válasz a Jobbik.Melyik az az ellenzéki párt, amely egységes és erős, és amelynek van programja, és amely nemcsak le tudja váltani az Orbán-kormányt, de stabilan tud kormányozni Magyarországot? Ez is egyedül a Jobbik.Melyik az az ellenzéki párt, amelyik valóban el akarja és el is tudja számoltatni az elmúlt időszak korrupciós ügyeit? Ez is a Jobbik.

Vona Gábor ezután rátért az antikorrupciós akciócsomagra is:

a mentelmi jog eltörlése, a dupla büntetés bevezetése,a titkosítások feloldása (például a paksi szerződések pénzügyi részleteinek nyilvánosságra hozatala),a vagyonnyilatkozatok rendszer helyett a vagyonosodási vizsgálatok bevezetése, ciklus elején és végén,az elévülési idő eltörlése,korrupció ellenes ügyészség létrehozása,Magyarország csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez. (Orbán Viktor ennek elutasítával nem az ország szuverenitást védte meg, hanem a sajátját, becsületes kormánynak nem kell félnie a vizsgálatoktól).

 

Alfahír


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »