Itt a jó idő, itt az üdülési szezon – csak épp nincs, aki dolgozzon

Központi téma az üdülési szezon indulása óta az idegenforgalmat érintő súlyos munkaerőhiány: május közepén jelent meg a hír, hogy lesznek büfék, éttermek, panziók, amelyek emiatt nem tudnak majd kinyitni. Akkor főleg a balatoni vendéglátásról volt szó, de országszerte kritikusnak látják a helyzetet az érintett szakmai szervezetek – írja a Portfolio.hu idegenforgalmi összefoglalójában.

A lapnak Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) alelnöke nyilatkozott, aki azt mondta: az egységek már egymással is versenyeznek a szakképzett munkaerőért, a napi üzemeltetési feladatok között mindenhol az első helyen szerepel az emberierőforrás-gazdálkodás.

A Balatonon kívül a Dunántúlon érvényesül erősebben a környező országok elszívó ereje a nyugat-európai országok – főleg Ausztria – közelsége miatt. Itt előfordult, hogy egy éppen nyitásra készülő szálloda alkalmazottai az utolsó pillanatban mondtak fel, így a magára maradt a tulajdonos nem tudott kinyitni. Az Alföldön viszont egyelőre gyengébb ez a szívóhatás, mert innen távolabb esnek a kivándorló munkások által kedvelt országok – számolt be tapasztalatairól Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) a Portfolio megkeresésére.

Hajdúszoboszlón sem súlyos a helyzet, de a helyi munkáltatóknak gyakran béremeléssel “kell” megtartani a dolgozókat, hogy ne menjenek el a Balatonra vagy külföldre (hiába, a piacgazdaság már csak ilyen, néha emelni is kell a béreket – a szerk.)

Böröcz Lajos, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének főtitkára szerint régebben szlovák és román munkaerővel pótolták az elvándorló idegenforgalmi személyzetet, de mára megfordult ez az irány, és inkább a magyarok mennek Szlovákiába és Romániába (ez mindent el is árul a magyar bérhelyzetről – a szerk.). Most a leggyakoribb megoldás a betanított munkaerőt alkalmazása azokban a munkakörökben, ahol nem feltétlenül szükséges szakképesítés. A szállás biztosításával igyekeznek még az ország egész területéről megszólítani az elérhető munkaerőt, akiknek a két-három hónapra versenyképes fizetést biztosítanak. Számos vállalkozás bevonja a tanulóit, akik így a nyári időben a kötelező szakmai gyakorlat mellett fizetést is kapnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »